Mini ecler cu crema de vanilie

de MOKUSKA in Prajituri, 29 Iun 2014 | 1391 vizualizari

 

Multora li se pare o reteta greu de realizat. Daca urmati pasii de mai jos nu aveti cum sa gresiti (sa nu va creasca gogosile). Posh-ul va ajuta sa faceti cat mai repede gogosile si de asemenea sa fie cat de cat uniforme. Multi insa nu stiu ca mana umeda ajuta foarte mult ca gogosile sa fie pufoase, sa nu devina crocante.

 

INGREDIENTE

Gogosi
  • 150 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de lingurita de sare
Crema de vanilie
  • 4 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina cu varf
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • strop de esenta de vanilie
  • praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini ecler cu crema de vanilie:

Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. 


Punem la fiert intr-o oala apa cu uleiul si sarea, cand a dat in clocot adaugam faina treptat si amestecam sa nu se lipeasca 1-2 minute. Luam de pe foc, adaugam vanilia, amestecam putin dupa care mai lasam la foc mic 1 minut, amestecam sa nu se prinda.


Oala luam de pe foc, amestecam aluatul 1 minut, dupa care adaugam ouale unul cate unul, amestecand cu mixerul pana obtinem un aluat foarte fin.


Intr-un bol pregatim apa calduta (pentru a ne clati mainile) si incepem sa formam bilutele cat o nuca, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. (Dupa fiecare biluta ne clatim mainile si cu mana umeda formam urmatoarea) Din forma de nuca putem sa formam si cilindri, tot cu ajutorul palmelor umede. Dam tava la cuptorul fierbinte. Primele 10 minute lasam la foc iute, dupa care dam focul la foc mediu. Nu deschidem cuptorul in primele 20 de minute! (Daca observam ca dupa 20 minute s-au rumenit, le scoatem imediat si din tava fierbinte. Eu am tinut 30 minute: 10 la foc iute si 20 la foc mediu spre mic.)


Pana se racesc gogosile pregatim crema: punem la foc o oala mai mare cu apa si verificam o alta oala care se potriveste in ea (cat sa intre fundul oalei mai mici in apa din oala mare). In oala mica amestecam galbenusurile cu zaharul si jumatate din cantitatea de faina, laptele rece si cealalta jumatate din faina cu ajutorul unui mixer. Punem oala peste apa clocotita si amestecam foarte repede cu un tel. Dupa 2 minute luam de pe apa clocotita, amestecam cu mixerul 30 secunde, punem inapoi pe foc inca 2 minute, pana devine crema fina si groasa (consistenta sa fie mai groasa dacat la pudinga fierbinte), sa nu uitam de amestecat in continuu.... Luam de pe foc si lasam deoparte doar pana batem albusurile cu praf de sare. Albusurile batute spuma se incorporeaza in crema de galbenus cu mixerul, adaugam zaharul vanilat si esenta de vanilie dupa care mai punem peste apa clocotita inca 1-2 minute, amestecand in continuu. Lasam sa se raceasca.


Gogosile reci le taiem in doua, le umplem cu crema de vanilie rece si le presaram cu zahar pudra cu vanilie.


 

 

TIPS-URI

1

puteti sa formati orice marime doriti din aluatul de gogosi

2

umplutura poate sa fie combinata crema de vanilie + frisca (incercati sa nu folositi pudinga pentru umplutura ;) ), depinde cat de mult tineti la silueta :)

3

se pot orna cu ciocolata topita

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini ecler cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

29.06.2014, 17:58

Merci fetelor

MotanLaOale 1

30.06.2014, 20:58

MOKUSKA 1

30.06.2014, 21:08

Motan

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de vanilie