Cosulete cu piersici si branza ricotta

de papabundetot in Prajituri, 21 Iul 2013 | 1320 vizualizari

 

Am mai avut in congelator un pachet de aluat foietaj si ma tot gandeam ce sa fac cu el,sa fie si bun si deosebit dar si dulce si sa se faca relativ rapid.Pentru ca de dimineata am fost la piata am luat cateva piersici dar si o smantana pentru ca vroiam sa fac o ciorba de salata dar…nu am gasit salata asa ca din smantana am facut frisca. :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 450 gr aluat foietaj
  • 6 piersici
  • 250 gr smantana 
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • o lingura branza ricotta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu piersici si branza ricotta:

Aluatul de foietaj l-am intins pe masa de lucru si l-am impartit in 12 parti aproximativ egale (de forma dreptunghiulara),in tava de briose am pus aluatul formand niste cosulete pe care le-am tapetat cu putin unt pe interior si apoi am pus felii subtiri de piersici (cam 3-4 felii in fiecare cosulet).Am pus putin zahar peste piersici si am dat tava la cuptor pana aluatul s-a copt.


Intre timp am mai taiat cubulete celelalte piersici…cam 4 buc,am luat o tigaie in care am pus unt si piersicile cubulete,zahar vanilat si putina esenta de vanilie si am pus la foc unde am lasat pana s-au caramelizat piersicile. Am scos apoi piersicile si le-am dat deoparte sa se raceasca.


Smantana din piata am batut-o cu mixerul pana s-a facut o delicioasa frisca,am adaugat si putin zahar in ea si apoi o lingura de branza ricotta si amestecul astfel format l-am dat la frigider pana cand s-au racit cosuletele.


Am umplut apoi cosuletele cu dulceata de piersici si crema de branza ricotta cu frisca.A fost tare bun…si cam putin


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu piersici si branza ricotta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

diaconta 1

21.07.2013, 12:37

Un dulce rapid si bun

Corinuta 1

21.07.2013, 13:07

Rocsi 1

21.07.2013, 14:08

Un desert bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu crema de vanilie