Prajitura Simi (sau prajitura aniversara)

de La Ancuta in Prajituri, 13 Sep 2011 | 72533 vizualizari

 

Astazi va servesc cu prajitura, la ceas aniversar :). Astazi se implineste un an de la prima mea postare pe Bucatras si tocmai am ajuns la retata cu numarul 300. Voi toti sunteti raspunzatori pentru aceasta dubla aniversara, pentru ca am venit pe acest site si nu am mai putut pleca :)
Fiind o dubla aniversare fiecare primeste 2 portii de prajitura :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 albusuri
  • 150 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 200 g nuca macinata
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • Glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • Crema:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 50 g nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Simi (sau prajitura aniversara):

Blatul:


Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine spuma.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi le incorporam usor in crema de unt. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste crema de unt si albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza.


La final adaugam nuca macinata, sucul si coaja rasa de lamaie si amestecam usor.


Turnam aluatul in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra.


Glazura:


Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra.

Intindem glazura pe blatul fierbinte. Lasam prajitura in cuptorul cald (focul sa fie stins) pana se usuca glazura (~10 minute).


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi scoatem prajitura din tava.


Crema:


Mixam untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Adaugam apoi cacaoa si nuca macinata si

omogenizam. La final adugam esenta de rom si amestecam bine.


Intindem crema pe prajitura rece si nivelam. Deasupra presaram 50 g nuca macinata.


Portionam si putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Simi (sau prajitura aniversara)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (88)

laura_n 1

03.10.2013, 14:30

haideti cu 69! ) mai trebuie 3 voturi

babi5 1

04.10.2013, 08:30

@}javascript:void(0);-

La Ancuta 1

04.10.2013, 09:20

Gata Laura, s-a rezolvat )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajiura cu ciocolata si nuca