Coronita cu afine si glazura de caramel

de MIUTA in Prajituri, 17 Oct 2011 | 2660 vizualizari

 

Nu stiam ce nume sa-i pun prajiturii mele asa ca am numit-o simplu coronita de la forma tavii in care am copt-o.
Aveam in frigider 5 albusuri si nu stiam ce sa fac cu ele.Am hotarat sa inventez ceva si pana la urma a iesit ceva absolut delicios.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri cu varf nuci macinate
  • o canita(cafea)plina cu afine inghetate
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • glazura caramel
  • nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu afine si glazura de caramel:

Albusurile se bat spuma tare cu cele 5 linguri zahar,zaharul vanilat si praful de sare.


Se pun cele 5 linguri de ulei si se mixeaza.


La sfarsit se adauga nuca,faina si praful de copt.


Se amesteca usor cu o lingura de lemn.


Se adauga afinele(eu le-am pus inghetate direct din congelator)se mai amesteca putin apoi se pune aluatul intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se da la cuptor pentru 25-30 minute.


Se scoate din tava,se glazureaza si se orneaza cu nuca de cocos macinata.


E delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu afine si glazura de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

MIUTA 1

19.10.2011, 12:44

Trebuie sa o faceti cand ramaneti cu albusuri de ou.
Cred ca puteti pune si alte fructe,ce aveti prin congelator,trebuie doar sa le maruntiti daca sunt mari.
E rapida si foarte,foarte gustoasa.
Multumesc prieteni dragi

DIANA B 1

20.10.2011, 16:18

Care-i nota maxima acceptata de admini ?
Fara caramel vreau si ioooooooooooooo

brunetica 1

04.11.2011, 20:10

arata super si cred ca e si foarte delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornulețe fragede, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 22:30

Prajitură de toamnă

ieri la 20:33

Paste gratinate cu pui, dovlecei și bacon

ieri la 19:30

 Fasole cu cârnați afumați de porc

de RODIMUR 5

ieri la 15:38

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca