Desert prajitura cu piersici si nuca de cocos

de Rocsi in Prajituri, 24 Apr 2017 | 467 vizualizari

 

De cand am aflat ca albusurile se pot congela, mereu le adun intr-un borcan si, cand sunt prea multe, le scot si pregatesc o prajitura. Si cum a trecut ceva timp de cand nu am mai facut o prajitura cu crema, m-am gandit ca ar fi momentul potrivit sa pregatesc una, ai mei chiar isi doreau sa serveasca o "cremoasa", cum spun ei. Nu am prea multe de zis la aceasta prajitura, decat ca este simpla, delicioasa si racoroasa.
Delicii de Paste...

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 40 gr nuca de cocos
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite de vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 450 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr crema de branza
  • 2 lingurite vanilie
  • 3 piersici fara pielita din compot
  • 2-3 linguri nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu piersici si nuca de cocos:

Blatul:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Cand au devenit spuma, punem zaharul treptat si mixam continuu, pana zaharul este complet topit.

Intr-un bol, amestecam faina cernuta, nuca de cocos si praful de copt.

Amestecul de faina cu cocos il punem peste albusurile batute, le incorporam usor cu ajutorul unei palete. La final adaugam vanilia.


Impartim compozitia, in doua boluri, in mod egal.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, turnam prima jumatate de compozitie.

O nivelam, o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 10-12 minute.


Scoatem prima foaie de blat cand este gata si o punem pe a doua.

Le lasam sa se raceasca.

Puteti coace si blatul intreg, apoi sa il taiati in doua foi.

Crema:

Amestecam laptele cu zaharul si amidonul, pana amidonul este complet dizolvat.

Rasturnam amestecul intr-o cratita, il punem pe foc.

Reglam focul potrivit, amestecam continuu, pana se ingroasa crema ca si o budinca.

Cand s-a ingrosat, o luam de pe foc, o acoperim cu folie si o lasam sa se raceasca.

Cand crema s-a racit, punem crema de branza, vanilia si le mixam cat sa fie incorporate.


Piersicile bine scurse de zeama, le taiem feliute potrivite.

Pe un platou, asezam prima foaie de blat, punem un inel detasabil in jurul sau.

Turnam jumatate din crema, o nivelam, asezam fielii de piersici, apoi presaram nuca de cocos.

Venim cu al doilea blat, il presam usor cu mainile, punem restul de crema, felii de piersici si iar nuca de cocos.

Dam prajitura la rece 3-4 ore sau chiar peste noapte.

O scoatem din frigider, o portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piersici si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

25.04.2017, 18:28

Va multumesc mult!

ancutsa 1

30.04.2017, 15:11

Tare gustoasa!

Rocsi 1

30.04.2017, 20:11

Multumesc Ancutsa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca