Cuburi cu cocos

de babi5 in Prajituri, 23 Mar 2014 | 10424 vizualizari

 

Am mai dat o reteta dar blatul este cu totul altul ,acum am ales varianta surorii mele ,cu un blat de pandispan obisnuit ,doar putin modificat. se face repede si este super bun .Un desert ciocolatos .Am folosit vesnica mea tava (45./35) asta ca sa nu va sperie cantitatea materiei prime folosite ..

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 2 zahar vaniliat
  • 1o linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 500 ml lapte
  • 350 gr zahar
  • 1 cub de rama 250 gr
  • 1 tableta ciocolata menaj 200 gr
  • 3 lingurii cacao
  • 1 esenta rom
  • 250 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu cocos:

Mai intii pregatim compzitia pentru pandispan .


Separam albusurile de galbenusuri ,apoi albusurile le punem cu un praf de sare in ele si incepem sa le mixam bine.


Cind spuma este sticloasa adaugam zaharul treptat mixind in continuare bine ,adaugam galbenusurile si mixam in continuare apoi amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam amestecind cu o paleta de jos in sus.


Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt punem compozitia obtinuta si nivelam cu paleta .


Introducem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 gr. Cind trece testul scobitorii scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi taiem in forma de cuburi .


Intre timp pregatim crema : punem laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam ciocolata si cacao pe care le-am frecat cu citeva linguri de lapte sa nu faca cocoloase.Lasam sa dea citeva clocote si apoi adaugam margarina lasind sa se dizolve bine,adaugam esenta de rom .


Cu o paleta luam cubulete de pandispan, le tavalim repede prin crema calda, nu lasam mult fiindca se inmoaie foarte repede ,apoi punem nuca de cocos pe un platou si tavalim cubuletele pe care le asezam frumusel pe o tava sau platou .


Repetem operatia pina epuizam cubuletele de pandispan . (crema trebuieste sa fie calda mereu ) Desertul este gata pentru a fi servit si apreciat .. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de nuca de cocos se poate folosi si nuca macinata sau alune de padure !! cui ii da mina

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuburi cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (25)

babi5 1

24.03.2014, 12:42

Lia_1,simonacallas,Rocmultumesc din suflet

Pushaa 1

24.03.2014, 13:14

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:37

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S