Cremsnit - Cremes

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Ian 2011 | 18963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • doua foi de foietaj din comert (eu am cumparat necoapte, voi le puteti lua gata facute sau..le preparati dupa reteta preferata de foietaj:) )
  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar+ 3 linguri
  • 3 linguri cu varf faina
  • 3 linguri cu varf amidon
  • unt cat o nuca
  • 250 ml smantana
  • zahar pudra amestecat cu zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit - Cremes:

Intai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi "cunoaste" cuptorul...nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor.


Apoi am mixat smantana cu 3 linguri zahar aproximativ 10 minute pana s-a legat bine si-am obtinut o frisca delicioasa.


Am separat albusurile de galbenusuri.


Albusurile le-am mixat spuma adaugand apoi doua linguri zahar iar galbenusurile le-am pus intr-un vas impreuna cu restul de zahar, amidonul si faina.


Am amestecat, dupa care am adaugat, putin cate putin, laptele.


Am pus pe foc si am amestecat mereu cu o lingura de lemn pana ce toata compozitia s-a ingrosat bine si a inceput a se dezlipi de peretii vasului.


Am luat de pe foc si am incorporat usor in crema fierbinte, albusurile mixate si untul.


Crema calduta am turnat-o peste una dintre foi si am intins-o uniform.


Cand s-a racit bine am intins deasupra ei frisca batuta.


Cealalta foaie am faramitat-o bine cu mana si am pus-o intr-un sat uniform pe toata prajitura.


Am pudrat totul cu zahar si am bagat la frigider pentru 2 ore.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit - Cremes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

gaby_duceag 1

21.01.2011, 21:20

eniko56 1

02.02.2011, 12:51

gaby_duceag 1

02.02.2011, 13:11

eniko, please, nu plange)))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada turceasca