Cremsnit - Cremes

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Ian 2011 | 25592 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • doua foi de foietaj din comert (eu am cumparat necoapte, voi le puteti lua gata facute sau..le preparati dupa reteta preferata de foietaj:) )
  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 7 linguri zahar+ 3 linguri
  • 3 linguri cu varf faina
  • 3 linguri cu varf amidon
  • unt cat o nuca
  • 250 ml smantana
  • zahar pudra amestecat cu zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit - Cremes:

Intai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi "cunoaste" cuptorul...nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor.

Apoi am mixat smantana cu 3 linguri zahar aproximativ 10 minute pana s-a legat bine si-am obtinut o frisca delicioasa.

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am mixat spuma adaugand apoi doua linguri zahar iar galbenusurile le-am pus intr-un vas impreuna cu restul de  zahar, amidonul si faina.

Am amestecat, dupa care am adaugat, putin cate putin, laptele.

Am pus pe foc si am amestecat mereu cu o lingura de lemn pana ce toata compozitia s-a ingrosat bine si a inceput a se dezlipi de peretii vasului.

Am luat de pe foc si am incorporat usor in crema fierbinte, albusurile mixate  si untul.

Crema calduta am turnat-o peste una dintre foi si am intins-o uniform.

Cand s-a racit bine am intins deasupra ei frisca batuta.

Cealalta foaie am faramitat-o bine cu mana si am pus-o intr-un sat uniform pe toata prajitura.

Am pudrat totul cu zahar si am bagat la frigider pentru 2 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit - Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa