Prajitura cu nuca de cocos

de mirela0911 in Prajituri, 23 Dec 2010 | 5071 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pt.blat:   

  • 7 albusuri
  • 7 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 100g nuca de cocos

  Pt.crema:  

  • 7 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 4 lg faina
  • 250ml lapte
  • un pachet unt

  Pt.glazura:  

  • 100g zahar pudra
  • 2-3 lg cacao
  • unt cat o nuca
  • 3-4 lg apa clocotita

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos:

Albusurile se bat spuma bine si se adauga pe rand zaharul mixand dupa fiecare lg. Dupa ce s-a topit zaharul se pun cele 3 lg faina si apoi nuca de cocos mestecandu-se usor pana la omogenizare. Se tapeteaza tava cu unt si faina si se rastoarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptor la foc potrivit pt aprox. 15-20 minute pana se rumeneste frumos. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Intre timp se face crema. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, z.vanilat, 4 lg rase de faina si 150 ml lapte. Aceasta compozitie se toarna in restul de 100 ml lapte clocotit (ca o budinca) si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Intre timp se freaca pachetul de unt care tb.sa fie la temp.camerei si se amesteca pe urma cu crema racita. Aceasta se rastoarna peste blat si se uniformizeaza pe toata suprafata si se da la rece.


Glazura obtinuta din ingredientele de sus se toarna peste crema si se da la rece din nou. Dupa ce s-a intarit se poate portiona si servi. Eu am presarat peste glazura nuca de cocos.


Baiatul meu nu a avut rabdare si a trebuit sa-i tai desi inca nu era bine intarita crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mirela0911 1

24.12.2010, 11:28

Va multumesc tuturor pt. aprecieri si va urez un Craciun Fericit!

nadina73 1

02.01.2011, 00:07

bun venit un an nou fericit din tot sufletu

mihaelar63 1

15.01.2011, 13:02

Sunt fan-cocos , am salvat reteta
BIne ai venit pe Bucataras !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine, nuci si ciocolata