Paleuri cu bezea

de Bunica in Prajituri, 30 Dec 2012 | 1255 vizualizari

 

Paleurile sunt pentru nepoata mea draga .

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 cesti cu zahar
  • 4 cesti ulei
  • 4 cesti faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100g.nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu bezea:

Mai intai ne ocupam de bezea.


Macinam nucile foarte fin.


Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana stau pe teluri.


Cu o spatula sau o lingura amestecam bezeaua cu nucile .


Totul se lasa deoparte pana facem compazitia de paleuri.


Se bat cele 4 oua cu zaharul ca la blatul de tort.


Apoi se adauga usor uleiul mestecand de jos in sus.


La sfarsit se pune faina si zaharul vanilat,coaja de lamaie.


Pe o tava tapetata cu hartie de copt se pun paleurile cu ajutorul unei pungi din plastic.


Pe fiecare paleu se pune deasupra bezea si se da la cuptorul incins in prealabil.


Se tin in cuptor 10-15 minute sau pana se auresc usor pe margine.


Se scot calde din tava.

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit ca masura o ceasca de cafea(este in imagine).

2

Deasupra paleurilor se poate pune(dupa preferinta)nuca sau stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Bunica 1

31.12.2012, 09:01

ANNA_46

Lau 1

31.12.2012, 19:58

bune

AnyCostescu 1

07.02.2013, 16:56

bunnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete foitaj cu banane