Prăjitură din foi cu miere şi nucă

de adriana65 in Prajituri, 5 Iun 2012 | 35319 vizualizari

 

Este o prăjitură cunoscută, foarte veche, care se prepară mai ales de sărbători. De fapt, este binecunoscuta Prăjitura Medovik, dar cu nucă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru prepararea foilor :
  • 1 ou
  • 150 g zahăr
  • 50 g unt sau 1 lingură untură
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • 3/4 linguriţă bicarbonat
  • 400 g făină
  • 50 g nucă măcinată
  • Pentru cremă :
  • 700 g smântână de 25% grăsime
  • 120 g nucă măcinată
  • 250 g zahăr tos
  • glazură icing preparată din
  • 200 g zahăr pudră
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură apă rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură din foi cu miere şi nucă:

Pentru prepararea foilor, într-un castron se amestecă oul, zahărul, mierea, untul, bicarbonatul şi laptele. Se pune castronul pe bain-marie şi se amestecă până ce compoziţia se îngroaşă ca o smântână. Peste amestecul cald turnăm făina şi la urmă nuca. Omogenizăm apoi luăm aluatul din castron, îl punem pe blatul de lucru, uns cu ulei şi frământăm cu mâna până rezultă un aluat consistent. Îl împărţim în patru părţi. Din fiecare parte se întinde câte o foaie ( 30 x 23 cm) care se coace pe dosul tăvii tapetate bine cu unt (untură) şi făină. Pentru fiecare foaie nu este necesar mai mult de 5 minute pentru a se coace.



Pentru cremă se amestecă uşor smântâna cu zahărul până la topirea completă a acestuia şi îngroşarea smântânii, apoi se adaugă nuca măcinată. Crema se împarte în trei castronaşe.



Pentru asamblarea prăjiturii, am căptuşit cu folie alimentară tava pe care am copt foile. Am pus o foaie şi am acoperit-o cu o parte de smântână. Am continuat cu celelalte foi şi crema.



La final se prepară glazura Icing. Într-un bol se pun zahărul pudră şi zeama de lămîie. Se amestecă continuu, adăugând treptat şi apa, în final obţinând o compoziţie cremoasă. Se toarnă peste prăjitură şi se presară nucă coaptă şi zdrobită.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură din foi cu miere şi nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

bianca92 1

29.10.2013, 10:01

foarte buna prajitura

adriana65 1

30.10.2013, 19:20

Krystyan Trendy 1

14.05.2014, 11:49

ce prajitura buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu frisca si gem