Desert prajitura Simi

de La Ancuta in Prajituri, 13 Sep 2011 | 76650 vizualizari

 

Astazi va servesc cu prajitura, la ceas aniversar :). Astazi se implineste un an de la prima mea postare pe Bucataras si tocmai am ajuns la reteta cu numarul 300. Voi toti sunteti raspunzatori pentru aceasta dubla aniversara, pentru ca am venit pe acest site si nu am mai putut pleca :) Fiind o dubla aniversare, fiecare primeste 2 portii de prajitura :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 albusuri
  • 150 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 200 g nuca macinata
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • Glazura:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • Crema:
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 50 g nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Simi:

Blatul: Mixam bine untul moale cu zaharul pana devine spuma. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si apoi le incorporam usor in crema de unt. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem peste crema de unt si albus. Amestecam usor, cu miscari de jos in sus, pana se incorporeaza. La final adaugam nuca macinata, sucul si coaja rasa de lamaie si amestecam usor.


Turnam aluatul in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste usor deasupra.


Glazura: Mixam bine galbenusurile cu zaharul pudra. Intindem glazura pe blatul fierbinte. Lasam prajitura in cuptorul cald (focul sa fie stins) pana se usuca glazura (~10 minute).


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi scoatem prajitura din tava.


Crema: Mixam untul cu zaharul pana se topesc cristalele. Adaugam apoi cacaua si nuca macinata si omogenizam. La final adaugam esenta de rom si amestecam bine.


Intindem crema pe prajitura rece si nivelam. Deasupra presaram 50 g nuca macinata.


Portionam si putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Simi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (88)

laura_n 1

03.10.2013, 14:30

haideti cu 69! ) mai trebuie 3 voturi

babi5 1

04.10.2013, 08:30

@}javascript:void(0);-

La Ancuta 1

04.10.2013, 09:20

Gata Laura, s-a rezolvat )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si gem de post