Tartă bakewell cu cremă frangipane

de sisterskitchen in Prajituri, 24 Feb 2013 | 3912 vizualizari

 

Avem multe cărţi de bucate, printre care şi una cu tot felul de reţete de plăcinte şi tarte una mai bună ca cealaltă. Pe tarta bakewell pusesem ochii de ceva timp şi tema acestei luni s-a potrivit cum nu se poate mai bine.Tarta asta vine din Derbyshire, din oraşelul Bakewell şi se pare ca s-a născut dintr-o eroare…tare,nu? Nouă ne-a placut foarte mult, a ieşit delicioasă, aşa cum ne-am şi imaginat că va fi.

 

INGREDIENTE

Ingrediente aluat tartă:

  • 250g făină
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 125g zahăr
  • 1 praf de sare

Ingrediente frangipane:

  • 1/2 cană de migdale decojite
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară

Ingrediente reductie de fructe de pădure:

  • 500 g fructe de padure congelate (noi am folosit un amestec de la LIDL)
  • 2 linguri de zahăr,
  • 100 ml vin de Marsala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă bakewell cu cremă frangipane:

1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă 2 linguri de zahăr şi 100 ml vin de Mârsala. Se lăsă pe foc, amestecând din când în când, până scade zeama şi se încheagă puţin. Se lasă să se răcească.

2. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn.Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
3. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna.Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze.Formăm o minge de aluat,învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.
4. Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.
5. Într-un bol punem untul topit, migdalele măcinate la blender, zahărul, scorţişoară şi oul. Amestecăm bine.
6. Se scoate tava cu aluatul, se toarnă reducţia de fructe, apoi crema frangipane. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coace circa 35-40 de minute la 180 de grade.
În ultimele 10 minute de coacere, se pun fulgii de migdale deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă bakewell cu cremă frangipane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune si scortisoara