Prajitura Alba ca Zapada

de leoflori in Prajituri, 5 Sep 2009 | 33401 vizualizari

 

Alba ca Zapada cu crema de cioco

 

INGREDIENTE

  • Foi : 2 oua
  • 150 gr. margarina
  • 5 Linguri zahar
  • 1 1/2 lingurita amoniac
  • 12 Linguri lapte
  • un varf de sare
  • 500-550 gr. faina (depinde cat incape, depinde si de oua, cat albus au; trebuie sa fie aluatul ca o coca mai moale din care se pot intinde foi)
  • Crema : 500 ml. lapte
  • 200 gr. zahar
  • 3 Linguri cacao
  • 4 Linguri faina
  • 200 gr. margarina
  • 1 lingurita esenta rom
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:


Pentru foi : mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste.

Adaugam margarina topita, amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele putin cate putin.

La sfarsit adaugam faina, un varf de sare si omogenizam bine. Formam din aluat trei bile egale, intindem foaie si coacem (pe rand) pe fundul tavii, la foc mic cca 15 minute pana se rumenesc usor marginile. Mai intepam cu scobitoarea pt. ca foaia are tendinta sa se umfle la copt.


Crema e bine sa se faca prima si sa se lase la racit bine, chiar in frigider.

Intr-o craticioara pe foc mic, punem margarina, laptele, zaharul,cacao, faina si la sfarsit esenta de rom.


Amestecam bine pana devine ca o budinca. Atentie sa nu se prinda si sa nu faca faina cocoloase.

Se lasa la racit.

Apoi asamblam : foaie, 1/2 crema, foaie,1/2 crema, foaie.

Se lasa la rece pana a 2-a zi cand se taie si se pudreaza cu zahar.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Mirela32 1

09.02.2010, 16:41

Asta nu este projitura albá ca západa dar aratá destul de bine

ionela2682 1

15.02.2010, 20:54

alba ca zapada sau nu vreau si eu...!

mamaieelena 1

17.10.2011, 15:46

buna,buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Iahnie de fasole

ieri la 21:47

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu ciocolata