Prajitura Tosca

de angyb in Prajituri, 28 Aug 2012 | 17141 vizualizari

 

Cum sambata a fost ziua de nastere a iubitului meu i-am pregatit aceasta bunatate de prajitura ca sa o duca la servici la colegii lui !!!!!!!!Sursa de inspiratie Luk.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Blatul de biscuiti:
  • 300 g biscuiti simpli
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 6 linguri de faina
  • 50 g unt moale
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri de lapte
  • 50 g unt
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ceasca de cafea
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blatul:


Bateti spuma albusurile adaugati treptat zaharul si continuati sa mixati pana cand se topeste zaharul.adaugati macul si nuca de cocos treptat amesecand de sus in jos.Adaugati apoi faina amestecata cu drojdia .Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptor 150 de grade pentru aproximativ 25 de minute,pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema:


Mixati galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc ,adaugati faina si amesecati bine.Incalziti laptele si turnati-l peste amestecul de oua.Turnati toata compozitia in vasul in care ati incalzit laptele .Puneti la fiert amestecand mereu pana cand se ingroasa.Luati de pe foc si lasati-l sa se raceasca un pic dupa care adaugati untul si mixati bine.Ungeti cu aceasta crema blatul.


Siropul:


Puneti la fiert apa impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care luati de pe foc si adaugati cafeaua.


Peste crema punem biscuiti inmuiati in siropul obtinut prima.


Glazura:


Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele pe baie de abur dupa care o turnam peste biscuiti.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

angyb 1

22.05.2013, 18:34

Nicoleta ma bucur ca va placut

GJ203702390 1

20.07.2013, 12:29

bianca92 1

13.11.2013, 22:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

RETETA RECOMANDATA
Foite cu crema de vanilie si ciocolata