Prajitura Tosca

de Mihaela11_jo in Prajituri, 16 Aug 2013 | 86481 vizualizari

 

Prin intermediul site-urilor culinare am cunoscut o doamna de la Amman-Camelia- cu care m-am imprietenit; cand am vizitat-o pentru prima oara m-a servit cu prajitura Tosca.Este prima mea reteta incercata din retetele lui Miha.E delicioasa ca de altfel toate retetele ei.Multumesc Cami!Multumesc Miha!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu mac
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamiae
  • Pentru crema
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 225 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru sirop
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Pentru blatul de biscuiti
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • Pentru glazura
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blatul cu mac



Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.


Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa.


Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.



Compozitia se toarna intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul pre-incalzit la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.



Crema



Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase.


Se dauga amidonul si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.


Se adauga treptat laptele rece si se pune pe aragaz la foc mic. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa compozitia.


Dupa ce s-a racit se adauga treptat untul batut spuma cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie.



Crema se repartizeaza uniform pe blatul cu mac.



Siropul



Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa rece.


Se lasa la racit si din cand in cand se amesteca sa se topeasca zaharul caramel.


Dupa racire se adauga esenta de rom.



Biscuitii se insiropeaza si se repartizeaza peste crema.



Glazura:



Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit.



Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.



Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Aurelia 07_07 1

23.08.2013, 13:31

Geanina87 1

28.12.2013, 11:20

e....perfecta

ryta 1

22.03.2014, 12:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos