Estonian Kringel

de Oana in Prajituri, 1 Dec 2011 | 3792 vizualizari

 

Bineinteles ca am ramas cu gandul la "cozonacel" de cand l-a postat Alice, eram la serviciu si imi venea sa ma bag in monitor sa rup o bucata :) asa ca seara am facut si eu, chiar doi, sa ne ajunga!!! Foarte bun cu un pahar de lapte cald!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 120 ml lapte cald
  • 1 lingurita zahar 
  • 1 galbenus
  • 30 g unt topit
  • un praf de sare
  • 7 g drojdie- un pliculet drojdie uscata
  • 300 g faina
  • pentru uns :
  • 50 g unt moale
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Eu am pus la masina de paine ingredientele pentru aluat si am setat programul de framantat si dospit. Am pus cantitate dubla si s-a umplut cuva dupa ce a crescut!


Am separat apoi aluatul in doua si am pregatit doi colacei. Pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime. Din amestecul de unt moale, zahar si scortisoara pastram o lingura, iar restul se intinde pe foaia de aluat. Se ruleaza apoi strans si se taie cu cutitul pe lungime, lasand 2 cm din sul netaiat. Apoi cele doua fasii de aluat se rasucesc intre ele si se unesc apoi sub forma de colac.


Se unge deasupra cu untul oprit. Se coace in cuptorul incalzit 20 de minute, pana este crescut frumos si putin rumen. Se scoate din cuptor si se lasa la racit...daca mai aveti rabdare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

02.12.2011, 22:42

gaby_duceag 1

02.12.2011, 23:04

teoretic aduce perfect cu rolls cinnamon , doar ca nu mai are crema aia de branzica, practic..e altceva )
E aceeasi Marie , dar grozav de buna. O sa fac si-n forma asta

Oana 1

04.12.2011, 14:40

Da, merge perfect cu niste toppinguri de caramel sau ciocolata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel