Estonian Kringel

de Merisor in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 7661 vizualizari

 

Nu stiu daca este reteta exacta de estonian kringel, dar eu asa o am de pe blogul Sydoniei, care nu mai este activ, din pacate.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
Pentru uns:
  • 100 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Pentru sirop:
  • 120 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton de scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Pentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina.

Lasam maiaua astfel formata la crescut pentru 15 minute, acoperind vasul.

Intre timp topim untul pe care il vom adauga peste maiaua crescuta, impreuna cu cele doua galbenusuri.

Omogenizam compozitia si incepem sa incorporam restul de faina.

Framantam un aluat nu prea tare, ca la cozonac, apoi il acoperim si il lasam la crescut 15-20 de minute.

Pentru uns, frecam untul cu zaharul pana devine spumos, apoi adaugam scortisoara.

Cand a crescut aluatul suficient, adica atunci cand si-a dublat volumul, il impartim in patru parti.

Intindem fiecare parte de aluat pe masa de lucru, in forma dreptunghiulara si de grosimea degetului mic.

Ungem  foile cu unt si scortisoara si le rulam usor.

Cu un cutit ascutit, taiem fiecare foaie pe mijlocul lungimii, apoi impletim usor cele doua parti taiate, astfel incat partea taiata sa ramana deasupra.

La un capat vom lasa ruloul netaiat sa ne fie mai usor la impletit.

Lipim cele doua capete ale ruloului dand forma de covrig.

Asezam covrigii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute.

Intre timp preparam siropul, adica vom fierbe apa cu zaharul si scortisoara pentru 5-6 minute.

Cu acest sirop vom stropi covrigii dupa ce ii vom scoate din cuptor.

TIPS-URI

1

Se pot orna covrigii cu zahar, dupa ce au fost stropiti cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

dantes 1

07.05.2017, 06:42

Super!

Rahela Velicu 1

07.05.2017, 09:57

arata super!

Ancutsa 1

07.05.2017, 15:44

Ce buni trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Estonian kringel