Estonian Kringel

de merisor in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 3132 vizualizari

 

Nu stiu daca este reteta exacta de estonian kringel, dar eu asa o am de pe blogul Sydoniei, care nu mai este activ, din pacate.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
Pentru uns:
  • 100 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Pentru sirop:
  • 120 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton de scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Pentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina.


Lasam maiaua astfel formata la crescut pentru 15 minute, acoperind vasul.


Intre timp topim untul pe care il vom adauga peste maiaua crescuta, impreuna cu cele doua galbenusuri.


Omogenizam compozitia si incepem sa incorporam restul de faina.


Framantam un aluat nu prea tare, ca la cozonac, apoi il acoperim si il lasam la crescut 15-20 de minute.


Pentru uns, frecam untul cu zaharul pana devine spumos, apoi adaugam scortisoara.


Cand a crescut aluatul suficient, adica atunci cand si-a dublat volumul, il impartim in patru parti.


Intindem fiecare parte de aluat pe masa de lucru, in forma dreptunghiulara si de grosimea degetului mic.


Ungem foile cu unt si scortisoara si le rulam usor.


Cu un cutit ascutit, taiem fiecare foaie pe mijlocul lungimii, apoi impletim usor cele doua parti taiate, astfel incat partea taiata sa ramana deasupra.


La un capat vom lasa ruloul netaiat sa ne fie mai usor la impletit.


Lipim cele doua capete ale ruloului dand forma de covrig.


Asezam covrigii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute.


Intre timp preparam siropul, adica vom fierbe apa cu zaharul si scortisoara pentru 5-6 minute.


Cu acest sirop vom stropi covrigii dupa ce ii vom scoate din cuptor.

 

TIPS-URI

1

Se pot orna covrigii cu zahar, dupa ce au fost stropiti cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Lavinia 1

13.02.2014, 12:45

ce frumos

anca_rm 1

14.02.2014, 10:40

vai cum arata , ce buna ar fi o bucata

Aletta 1

05.04.2017, 13:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!