Estonian Kringel

de oanapl in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 322 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 100 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 100 gr unt
  • 5 linguri zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • pentru sirop:
  • 120 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Pregatesti intai maiaua din drojdie, zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Intre timp, topesti untul pe care il vei adauga peste maiaua crescuta impreuna cu cele 2 galbenusuri. Omogenizezi compozitia si adaugi restul de faina. Framanti un aluat, nu foarte tare, apoi il acoperi si il lasi sa creasca pana cand isi dubleaza volumul, intr-un loc ferit de curenti de aer rece. Imparti aluatul in 4 parti. Untul la temperatura camerei, il amesteci cu zaharul brun si scortisoara. Intinzi fiecare foaie de aluat intr-un dreptunghi (20 x 35 cm) si intinzi umplutura in strat subtire, apoi rulezi strans. Tai ruloul obtinut in doua, pe lung, lasand 2-3 cm netaiati la unul din capete. Impletesti cele doua fasii de aluat obtinute. Lipesti cele doua capete ale ruloului dand forma de covrig. Asezi covrigii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.

Intre timp, prepari siropul: fierbi apa cu zaharul si scortisoara, pentru 5-6 minute. Cu acest sirop stropesti covrigii dupa ce ii scoti din cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

miki_a 1

10.01.2017, 21:39

adry88 1

11.01.2017, 14:41

yammi!

oanapl 1

11.01.2017, 18:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu ciocolata si rahat