Estonian Kringel

de oanapl in Dulciuri, 8 Ian 2017 | 1038 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 100 gr unt
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 100 gr unt
  • 5 linguri zahar brun
  • 2 lingurite scortisoara
  • pentru sirop:
  • 120 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Pregatesti intai maiaua din drojdie, zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald. Intre timp, topesti untul pe care il vei adauga peste maiaua crescuta impreuna cu cele 2 galbenusuri. Omogenizezi compozitia si adaugi restul de faina. Framanti un aluat, nu foarte tare, apoi il acoperi si il lasi sa creasca pana cand isi dubleaza volumul, intr-un loc ferit de curenti de aer rece. Imparti aluatul in 4 parti. Untul la temperatura camerei, il amesteci cu zaharul brun si scortisoara. Intinzi fiecare foaie de aluat intr-un dreptunghi (20 x 35 cm) si intinzi umplutura in strat subtire, apoi rulezi strans. Tai ruloul obtinut in doua, pe lung, lasand 2-3 cm netaiati la unul din capete. Impletesti cele doua fasii de aluat obtinute. Lipesti cele doua capete ale ruloului dand forma de covrig. Asezi covrigii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc mediu, aproximativ 30 de minute.

Intre timp, prepari siropul: fierbi apa cu zaharul si scortisoara, pentru 5-6 minute. Cu acest sirop stropesti covrigii dupa ce ii scoti din cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

miki_a 1

10.01.2017, 21:39

adry88 1

11.01.2017, 14:41

yammi!

oanapl 1

11.01.2017, 18:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cozonac