Estonian Kringel

de Andreea Caroline in Dulciuri, 18 Noi 2013 | 1922 vizualizari

 

Îmi pare perfect pentru masa de Craciun !!! Usor de facut dar de un foarte mare efect !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 1\2 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 50 gr unt

Pentru uns:

  • 70 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) . Separat , preparam amestecul pentru uns : amestecam untul ,zaharul si scortisoara.


Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat. Foaia o ungem cu amestecul pentru uns ( punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra ). Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung ,lasand insa un capat netaiat. Se impleteste incepand de la capatul netaiat ,cu partea taiata spre exterior .Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.


Asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

T I M E A 1

20.11.2013, 21:42

RuxyRux 1

20.11.2013, 22:04

O minunatie

Andreea Caroline 1

20.11.2013, 22:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel