Estonian Kringel

de - Andreea - in Dulciuri, 18 Noi 2013 | 3155 vizualizari

 

Îmi pare perfect pentru masa de Craciun !!! Usor de facut dar de un foarte mare efect !!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 1\2 cub drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 50 gr unt

Pentru uns:

  • 70 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Incalzim laptele ( trebuie sa fie cald NU fierbinte) si dizolvam drojdia impreuna cu zaharul. Adaugam untul la temperatura camerei,galbenusul de ou,faina si incepem sa framintam pana ce aluatul este unul tare .Lasam la dospit in jur de 2 ore ( pana ce isi va dubla volumul) . Separat , preparam amestecul pentru uns : amestecam untul ,zaharul si scortisoara.


Presaram faina pe planul de lucru si intindem o foaie din aluat. Foaia o ungem cu amestecul pentru uns ( punem putin deoparte ptr a putea unge deasupra ). Rulam foaia si cu un cutit bine ascutit taiem pe lung ,lasand insa un capat netaiat. Se impleteste incepand de la capatul netaiat ,cu partea taiata spre exterior .Unim capetele si ungem deasupra cu amestecul pus deoparte.


Asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

T I M E A 1

20.11.2013, 21:42

RuxyRux 1

20.11.2013, 22:04

O minunatie

- Andreea - 1

20.11.2013, 22:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel