Prajitura cu urda

de cristinutanicolita in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 3482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 11 lg zahar
  • 11 g ulei
  • 15 lg lapte
  • 15 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare

Compozitie urda:

  • 1/2 kg urda
  • 15 lg zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Mai intai amestecam urda cu grisul, zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat.


Blat: Freci ouale intregi cu zahar,adaugi uleiul, faina amestecata cu cacao, laptele, praful de copt stins in putin lapte si sarea. Vei obtine un aluat fluid. Compozitia o torni in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Peste acest aluat vei pune cu lingura compozitia de urda.


Coci la foc potrivit 30-40 min.


Cand s-a racit o pudrezi cu zahar pudra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

cristinutanicolita 1

03.06.2015, 21:42

cristinutanicolita 1

03.06.2015, 21:44

Mihaela,daca nici la Novaci nu ii urda... langa Ranca

Ela1980 1

29.05.2016, 17:55

Am urmat intocmai reteta, insa adaugand 15 lg de zahar in urda iese exagerat de dulce...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu magiun de prune