Prajitura cu urda

de cristinutanicolita in Dulciuri, 1 Iun 2015 | 7043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 11 lg zahar
  • 11 g ulei
  • 15 lg lapte
  • 15 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare

Compozitie urda:

  • 1/2 kg urda
  • 15 lg zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Mai intai amestecam urda cu grisul, zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat.

Blat:  Freci ouale intregi cu zahar,adaugi uleiul, faina amestecata cu cacao, laptele, praful de copt stins in putin lapte si sarea. Vei obtine un aluat fluid. Compozitia o torni in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Peste acest aluat vei pune cu lingura compozitia de urda.

Coci la foc potrivit 30-40 min.

Cand s-a racit o pudrezi cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

cristinutanicolita 1

03.06.2015, 21:42

cristinutanicolita 1

03.06.2015, 21:44

Mihaela,daca nici la Novaci nu ii urda... langa Ranca

Ela1980 1

29.05.2016, 17:55

Am urmat intocmai reteta, insa adaugand 15 lg de zahar in urda iese exagerat de dulce...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema de nuca