Stollen

de anca_rm in Dulciuri, 23 Dec 2015 | 755 vizualizari

 

Stollen este un cozonac nemtesc plin cu fructe confiate , nuci si martipan . Este un deliciu .
Am tradus reteta de la Martha Steward
Nu am gasit citrone , iar in loc de coaja de portocala confiata am pus dulceata de portocale.
Pot sa va spun ca mi-au iesit 3 cozonacei frumosi , iar unul a disparut deja . Este bun , aromat si interesant.
 
Martipan am folosit de doua feluri : de la Dr Oetker  si am gasit in Kaufland martipan invelit in ciocolata .
Am vazut multe retete pentru acest cozonac, una era cu branza dulce dar mie asta mi s-a parut interesanta poate si pentru ca imi place Martha Steward 
Un dulce pentru Mos Craciun  

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita sare
  • 240 ml lapte caldut
  • 1 lingurita nucsoara
  • 200 gr unt
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 3 oua batute
  • coaja razuita de la o lamaie si o portocala
  • 2 linguri dulceata portocala
  • Fructe uscate :
  • 50 gr merisoare
  • 100 gr stafide negre
  • 100 gr stafide aurii
  • 50 gr afine confiate
  • 100 gr caise
  • 200 gr nuci taiate grosier
  • 100 gr migdale taiate
  • Extra:
  • unt
  • Zahar pudra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stollen:

Untul il topim si il lasam sa se raceasca .


Drojdia o dizolvam in lapte caldut impreuna cu zaharul si lasam putin sa stea.


Faina cernuta o amestecam cu fructele , nucsoara, sarea .


Adaugam peste faina untul si omogenizam , apoi punem si ouale si laptele cu drojdia


Framantam aluatul si lasam la dospit ,in loc caldut cam 2 ore.


Dupa acest timp, aluatul trebuie sa fie dospit.


Din acest aluat mie mi-au iesit 3 cozonaci , asa ca dupa ce aluatul a dospit l-am luat pe masa infainata si l-am impartit in 3 .


Inindem prima parte cu un sucitor , nu foarte subtire si punem pe mijloc un sul de martipan .


Eu am luat martipanul din ambalaj si l-am taiat in jumate pe lungime,astfel incat sa-mi ajunga pe toata lungimea aluatului.


Rulam aluatul si punem in tava.


Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.


Acoperim cu prosop curat sau folie alimentara si lasam sa se odihneasca 1-2 ore .


Coacem in cuptorul incins pana cand sunt rumeniti frumos .


Cat inca sunt calzi ii ungem cu unt solid si ii dam prin zahar pudra din abundenta .



 

TIPS-URI

1

folositi si alte fructe uscate si confiate

Daca ti-a placut reteta noastra "Stollen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (8)

Rocsi 1

23.12.2015, 20:18

Nu am mancat niciodata, dar merita incercat, macar de testare pentru prima data

Zamfira 1

23.12.2015, 22:20

Foarte bine arata, trebuie sa retin reteta!

simona72 1

25.12.2015, 13:30

Foarte faina reteta! Si eu tot cu martipan as incerca!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!