Cozonac cu fructe confiate

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 2083 vizualizari

 

Imi place foarte mult cozonacul cu aluat oparit deoarece ramane la fel de proaspat mai multe zile.Puteti umple cozonacul cu ce doriti ,inclusiv albusurile batute spuma cu zahar ,cacao ,nuca macinata , mac sau orice atceva doriti ,dupa preferinta.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 50 gr drojdie
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • o lingura coaja de portocala si amaie
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus+1 lingura lapte pentru uns
  • 300 gr fructe confiate tocate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe confiate:

Inainte cu cateva ore de a ne apuca de treaba trebuie sa scoatem toate ingredientele din frigider .Lucram cozonacul intr-o incapere bine incalzita ,fara curenti de aer. Oparim laptele .Luam 2-3 linguri de faina intr-un castron si turnam lapte fierbinte ,amestecand continuu ,sa nu se faca cocoloase.Amestecam pana obtinem consistenta unei paste .Lasam sa fie doar calduta ,apoi adaugam o lingurita zahar si drojdia .Omogenizam si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.


Galbenusurile le frecam mai intai cu sarea ,apoi adaugam zaharul ,coaja de lamaie si portocala,zaharul vanilat si la sfarsit jumatate din pachetul de unt topit ,dar la temperatura camerei ,nicidecum fierbinte.

Restul de faina o cernem intr-un castron ,facem o adancitura in mijloc in care punem drojdia crescuta ,galbenusurile ,restul de lapte caldut .Framantam pana aluatul se desprinde usor de pe peretii vasului. Din acest moment vom framanta aluatul de de jos in sus ,turnand si restul de unt topit ,caldut pana in momentul cand este incorporat tot untul .Acoperim vasul cu un prosop si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.Impartim aluatul in acest moment in 2 partie gale ,pe care le intindem ,pe rand ,cu sucitorul pe o planseta unsa cu ulei.Presaram fructele confiate ,rulam ,apoi punem ruloul in tava unsa cu unt.


Lasam sa creasca din nou ,apoi ungem cu galbenusul batut cu lapte si dam tavile la cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.Cand sunt gata ,ii scoatem si ii acoperim cu un prosop curat pana se racesc ,apoi ii putem taia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

24.11.2014, 23:33

Bya Ralu 1

25.11.2014, 00:05

bun

babi5 1

26.11.2014, 16:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Stollen