Mini tarte cu lamaie si bezea

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iul 2016 | 342 vizualizari

 

Sunt excelente !
Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat: 16 mini tarte

  • 220 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75g zahăr pudră
  • 30 g migdale măcinate
  • sare

Pentru Lemon Curd (fără unt):

  • sucul de la 3 lămâi de preferință organice (aproximativ 15 cl de suc)
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 140 g zahăr pudră
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • coaja de lamaie

Pentru bezeaua italiană:

  • 35 g de apă
  • 120 g de zahăr
  • 2 albușuri de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu lamaie si bezea:

Se prepară Lemon Curd-ul:


Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand . Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigide. într-un borcan etans.


Se prepară aluatul:


Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta.


Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider.


Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de mini tarte.


Înțepați cu o furculiță fundul formelor.


Se dau la cuptor si se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumenesc.


Lăsați să se răcească.


Se prepară bezeaua italiană:


Se toarnă zahărul și apă într-o cratiță și se aduce la fierbere . Verificați temperatura cu o sondă .


Cand zahărul ajunge la 100 ° C, începeti sa bateti spuma albusurile la puterea maximă .


Când ajunge la 121 ° C, reduceti viteza mixerului și adaugati in albusuri treptat siropul de zahăr .


Cand este incorporat, bateti albusurile la viteza maxima timp de 5 minute. apoi reduceti viteza și le bateti in continuare pana se răcesc complet. Puneți bezeaua într-o pungă de patiserie echipata cu un vârf de stea.



Montare :


Se împarte crema pe fondurile de tartă .


Se decorează cu bezea sau nu :) .


Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.


Dati la rece si asteptati 2-3 ore inainte de a servi.


Pofta Buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (11)

dantes 1

03.07.2016, 10:33

Super!

elucubratiiculinare 1

03.07.2016, 16:21

noiinbucatarie 1

07.07.2016, 11:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!