Desert prajitura Tosca

de Mihaela11_jo in Prajituri, 16 Aug 2013 | 110443 vizualizari

 

Prin intermediul site-urilor culinare am cunoscut o doamna de la Amman Camelia- cu care m-am imprietenit. Cand am vizitat-o pentru prima oara m-a servit cu prajitura Tosca. Este prima mea reteta incercata din retetele lui Miha. E delicioasa ca de altfel toate retetele ei. Multumesc Cami! Multumesc Miha!

 

INGREDIENTE

  • Blat cu mac:
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 50 g mac
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamiae
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 225 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Blat de biscuiti:
  • 150 g biscuiti obisnuiti
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tosca:

Blatul cu mac: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se amesteca pana bezeaua devine lucioasa. Se adauga macul si nuca de cocos, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Compozitia se toarna  intr-o tava ( 20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc mic pana se rumeneste usor deasupra.

Crema: Galbenusurile se freaca cu 6 linguri de zahar pana devin albicioase. Se adauga amidonul si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se adauga treptat laptele rece si se pune pe aragaz la foc mic. Se amesteca in continuu pana se ingroasa compozitia.

Dupa ce s-a racit se adauga treptat untul batut spuma cu 2 linguri de zahar si esenta de vanilie. Crema  se repartizeaza uniform pe blatul cu mac racit.

Siropul: Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa rece. Se lasa la racit si din cand in cand se amesteca sa se topeasca zaharul caramel. Dupa racire se adauga esenta de rom.

Biscuitii se insiropeaza si se asaza peste crema.

Glazura: Ciocolata se topeste impreuna cu untul si frisca lichida. Se aduce compozitia pana la punctul de fierbere apoi se omogenizeaza. Se lasa la racit. Cand a ajuns la consistenta unei smantani mai groase se toarna peste blatul de biscuiti.

Se da la frigider pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat