Prajitura Tosca

de _Alina_ in Prajituri, 18 Feb 2015 | 4609 vizualizari

 

Sunt sigura ca asunteti familiarizati cu aceasta prajitura. Pe mine ma tot bantuia asa ca mi-am propus sa o incerc. Pentru reteta blatului m-am inspirat de la Vio, iar pentru crema de la Gaby. Multumesc fete dragi! :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 albusuri de la oua foarte mari (XL)
  • 120 g zahar
  • 60 g faina (3 lg cu varf)
  • 30 g fulgi nuca de cocos (3lg cu varf)
  • 5 g mac (1 lg cu varf)
  • un praf sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri de la oua foarte mari
  • 150 ml lapte
  • 60 g faina
  • 10 g pudra de portocale (1 lg cu varf)
  • 200 g smantana lichida
  • 1 lgt esenta rom
  • 7 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 25 ml apa rece
  • Decor:
  • biscuiti cu cafea
  • pudra de roscove
  • ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat:


1. mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare.


2. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata este ferma si lucioasa.


3. Amesteca faina cu fulgii de nuca de cocos si cu macul si inglobeaza-le in spuma de albusuri in doua-trei transe, cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare.


4. Toarna compozitia intr-o tava (20x20 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 25 minute sau pana cand trece testul scobitorii.


5. Dupa ce s-a copt scoti tava din cuptor si lasi sa blatul sa se raceasca complet inainte de a pune crema deasupra.


Crema:


1. Intr-un vas amesteca bine laptele cu faina si cu pudra de portocale, ai grija sa nu faca cocoloase.


2. mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand se dechid la culoare si isi tripleaza volumul. Adauga mixul de lapte si faina in galbenusuri si omogenizeaza.


3. Pune compozitia intr-un vas cu fund dublu si pune vasul pe foc mic. Amesteca continuu pana cand se ingroasa.


4. Strecoara crema printr-o sita si o lasi sa se raceasca complet. Adauga apoi esenta de rom si amesteca bine.


5. Hidratezi gelatina in apa rece pentru 10 minute, o dizolvi pe bain-marie.


6. Mixezi smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine aerata apoi o inglobezi impreuna cu gelatina dizolvata in crema, cu ajutorul spatulei.


Asamblare:


1. Pui blatul pe un platou. Torni crema intr-un pos cu dui simplu, mare, si o pui deasupra in doua straturi. Introduci in frigider pentru 5 minute. Scoti de la frigider si spritezi restulde crema apoi introduci din nou in frigider, de data aceasta pentru o ora cel putin.


2. Pui din loc in loc biscuiti cu cafea si fasii de ciocolata, apoi pudrezi cu roscove.


Decor:


Topesti ciocolata si o intinzi pe o foaie de acetat sau pe o hartie de copt. O lasi 3-5 minute asa apoi treci pe deaupra ei cu o racleta cu dinti si apoi o rulezi cu grija si o introduci in frigider.


Gasiti AICI si AICI retetele originale. :)


 

TIPS-URI

1

poti folosi biscuiti obisnuiti insiropati cu cafea, iar deasupra lor poti turna glazura de ciocolata.

2

daca vrei poti pune mai mult mac.

3

in locul pudrei de portocale poti utiliza coaja proaspat razuita.

4

pudra de portocale o obtii din coaja de portocala uscata data prin rasnita de cafea.

5

e si mai delicioasa a doua zi dupa ce ati asambalt-o. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dantes 1

19.02.2015, 07:01

Delicioasa!

_Alina_ 1

19.02.2015, 10:52

Multumesc!

ancutsa 1

06.07.2016, 19:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura...fara nume :)