Prajitura Tosca

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 11 Iul 2010 | 23828 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 300g biscuiti 

crema:

  • 8 galbenusuri 
  • 8 linguri de zahar 
  • 400ml lapte 
  • 6 linguri amidon. 
  • 50 g unt
  • vanilie

glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri lapte
  • 50 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).



Crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se fierbe si se adauga in fir subtire peste oua,amestecand.Se toarna totul in vasul n care a fiert laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroase bine.La sfarsit se adauga vnilia si untul si se omogenizeaza.

Glazura:ciocolata se topeste impreuna cu margarina si laptele

Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Laly 1

13.07.2010, 00:09

Ma asez si eu la o portie pentru data viitoare,daca nu mai ai acum.

alinutzika 1

18.08.2011, 22:58

groaznic!!!...de buna!!!!

jolygina 1

14.01.2013, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Hrisca in lapte