Prajitura Tosca

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 11 Iul 2010 | 23336 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g mac
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 300g biscuiti 

crema:

  • 8 galbenusuri 
  • 8 linguri de zahar 
  • 400ml lapte 
  • 6 linguri amidon. 
  • 50 g unt
  • vanilie

glazura:

  • 100 g ciocolata
  • 4 linguri lapte
  • 50 g margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Blat:se bat albusurile spuma,apoi se adauga zaharul treptat;mai mixam putin si adaugam nuca de cocos si macul si omogenizam bine cu o lingura.la final adaugam si faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata sau puneti hartie de copt ca e mai simplu.se lasa la cuptorul incins in prealabil,timp de 15-20min(faceti testul cu scobitoarea).

Crema:se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se adauga amidonul si se omogenizeaza.Laptele se fierbe si se adauga in fir subtire peste oua,amestecand.Se toarna totul in vasul n care a fiert laptele si se amesteca incontinuu pana se ingroase bine.La sfarsit se adauga vnilia si untul si se omogenizeaza.
Glazura:ciocolata se topeste impreuna cu margarina si laptele
Asamblare:blatul cu mac,crema,biscuiti(acoperim toata suprafata),glazura.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Tosca-0
Prajitura Tosca-1
Prajitura Tosca-2
Prajitura Tosca-3
Prajitura Tosca-4
Prajitura Tosca-5
Prajitura Tosca-6
Prajitura Tosca-7
Prajitura Tosca-8
Prajitura Tosca-9

COMENTARII (11)

Laly

Laly 1

13.07.2010, 00:09

Ma asez si eu la o portie pentru data viitoare,daca nu mai ai acum.

alinutzika

alinutzika 1

18.08.2011, 22:58

groaznic!!!...de buna!!!!

jolygina

jolygina 1

14.01.2013, 22:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!