Prajitura turnata cu branza si visine

de MotanLaOale in Mancare copii, 25 Iul 2019 | 9282 vizualizari

 

Preluata de la Andra si foarte buna.
"Meniu copii"

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 175 ml ulei
  • 175 ml lapte
  • 400 g faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf sare
  • umplutura:
  • 500 g visine fara samburi
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 50 g gris
  • esenta rom
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu branza si visine:

Visinile se scot din congelator si se pun la dezghetat intr-o sita, in cazul meu.

Daca folositi visine proaspete, se curata de samburi si se lasa la scurs.

Intr-un castron se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat.

Se adauga uleiul, laptele, faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Se toarna jumatate din coca intr-o tava (23x28) tapetata cu hartie de copt.

Se presara 1/3 din visine peste aluat si se introduce in cuptorul preincalzit pana blatul este aproape facut. (25 minute)

In acest timp, intr-un castron se amesteca branza cu ouale, zaharul, grisul, esenta de rom si 1/3 din visine.

Se scoate tava din cuptor si se pune amestecul de branza peste blat si se presara restul de visine.

Se toarna restul de aluat ca sa acopere visinile puse.

Se introduce tava din nou in cuptor pana se coace. (30-35 minute)

Se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din tava si se lasa la racit.

Se taie, se presara cu zahar pudra si se poate servi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu branza si visine" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sweet Arpacas