Prajitura turnata cu mere

de meosiris in Prajituri, 1 Aug 2009 | 16655 vizualizari

 

Recipe by Anat.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

-Eu am facut cantitate dubla.Deci...ouale se freaca cu zaharul,apoi se adauga uleiul.
-Apoi se pune faina+praful de copt,alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand il punem in tava.
-Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina,apoi se toarna 1/2 din compozitie si se baga la cuptor 10 minute.Se scoate din cuptor,se pun merele taiate felii apoi cealalta jumatate din compozitie.Se presara scortisoara si se baga la cuptor,la 180C.
-In reteta originala trebuia sa calim merele cu zahar,apoi sa adaugam scortisoara si sa le amestecam...
...am facut de multe ori aceasta prajitura si intotdeauna am calit merele,insa acum mi-am permis sa fac o mica schimbare si a iesit super .
-Dupa ce s-a copt prajitura,se lasa sa se raceasca ,se pudreaza cu zahar si se taie,apoi se serveste.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

Bunica 1

18.11.2011, 06:56

Cand eram mica , mama mea o pregatea foarte des......ii spuneam prajitura casei

feliciatimisoara 1

23.02.2014, 03:52

foarte bunnnnnnnnnnnnnnnnn

carmen_garda 1

23.02.2014, 14:18

dar ce cantitate de mere se pune?

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandine