Prajiturele-bombonele din resturi

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Oct 2015 | 2197 vizualizari

 

Da, din resturi, pentru ca am prestat azi 3 prajituri cu blaturi , mi-au ramas marginile de la fiecare blat si m-am gandit sa le transform.....

 

INGREDIENTE

  • Foaie de bezea
  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 1 linguritacu otet din vin alb
  • 100 g nuci prajite si macinate
  • 60 g migdale macinate
  • 350 g resturi de blat pandispan,cu nuca
  • 50 g cacao
  • 100 g zahar
  • 100 g unt 80% grasime
  • 300 ml apa
  • Pentru cosulete de ciocolata
  • cca 200 g ciocolata topita
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele-bombonele din resturi:

Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu migdalele si le adaugam in bezea. Tapetam o tava cu hartie de copt , intindem bezeaua si o dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, lasam cuptorul intredeschis sa se usuce lent. Am lasam cca 1 si 1/2 ore.

Intr-un castron maruntim resturile de blat. Separat intr-o cratita punem cacaoa, zaharul si apa,lasam sa clocoteasca de doua,trei ori, tragem de pe foc, adaugam untul si amestecam sa se topeasca. Amestecul obtinut il turnam peste resturile de blat si amestecam bine. Jumatate din foaia de bezea o maruntim si o incorporam in compozitie. Lasam sa se raceasca.

Topim ciocolata si imbracam niste forme mici de silicon in ciocolata, dam formele la congelator, le lasam la congelator 15 min, apoi le scoatem din congelator, scoatem usor din formele de silicon. Formele de ciocolata le umplem cu compozitia de mai sus, deasupra presaram bezea sfaramata. Din restul de compozitie  formam niste bilute pe care le tavalim prin bezea sfaramata, cealalta foaie de bezea ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele-bombonele din resturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert bilute Zserbo