Cozonac tigrat cu Finetti si stafide

de ionela2682 in Dulciuri, 11 Iun 2011 | 6167 vizualizari

 

Vazusem la Lia un cozonac tare frumos impletit...mi-a ramas gandul la el asa ca l-am executat -impletitura Liei cu aluatul meu...!
Mersi mult Lia..a iesit un cozonac de-ti lua ochii ,asa frumos era!

 

INGREDIENTE

  • aluat pentru 3 cozonaci
  • 1/2 l lpte
  • 2cani zahar
  • 6 galbenusuri
  • coaja si suc de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 cub de drojdie
  • sare
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde ( +/- 1 kg)
  • -cacao pentru unul dintre aluaturi
  • Umplutura
  • Finetti
  • stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac tigrat cu Finetti si stafide:

-framantam 2 aluaturi in acelasi mod ,iar in unul dintre ele vom adauga cacao pe care o dizolvam in lapte


-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul,se dauga apoi aromele


-se incepe adaugarea fainii framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai inmuia in momentul in care se adauga uleiul)


-incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini


-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul


-pentru ca mie mi-au iesit 2 cozonaci mai mari si 1 mai mic am impartit fiecare aluatul in 3 bucati( 2 mari si 1 mic) acestea la randul lor in care 2 bucati egale


-fiecare bucatea se va intinde pe masa unsa cu ulei in foi subtiri,am suprapus alb/maro si maro/alb unse si lipite intre ele cu Finetti,am presarat stafide si rulat in sul strans


-cele 2 suluri se vor rasuci ,se pun in tava cu hartie de copt,se ung cu galbenus amestecat cu 2-3 lg lapte presaram susan si lasam la crescut


(-daca nu ati inteles urmariti foto!)


-se coc la foc mic pentru inceput si mai mare spre final pentru a se rumeni frumos.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac tigrat cu Finetti si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kamy 1

13.06.2011, 19:10

super arata

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:30

bine arata

ionela2682 1

12.07.2011, 08:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti