Prajutura Leopard

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Iun 2009 | 3846 vizualizari

 

Retata este inventata de mine

 

INGREDIENTE

  • Blatul: 12 oua,50 ml ulei,40 gr cacao,300 gr zahar,60 ml apa,16 linguri faina.
  • Siropul de capucino cu care insiropam blatul: 300 ml apa,100 gr zahar,3 plicuri capucino Milka cu bucati de ciocolata.
  • Crema din interior: 6 galbenusuri,200 gr zahar pudra cu aroma de vanilie,500 gr. margarina,2 linguri cacao,1 esenta de valinie.
  • Siropul cu care insiropam blatul la prajitura:300 ml apa,100 gr zahar,3 plicuri capucino Milka cu bucati de ciocolata.
  • Glazura de deasupra: Glazura "Decor" de caramel de la Dr.Oetker.
  • Siropul de ciocolata:4 linguri de apa,3 plicuri de zahar vanilat,2 linguri de cacao pudra,100 gr. unt .
 
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajutura Leopard:

BLATUL:


Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul,
apa si galbenusurile pe care le frecam cu ulei.
Se amesteca albusurile batute spuma cu zaharul cu galbenusurile frecate cu ulei.
Faina o amestecam cu cacao si o punem in aceasta compozitie.
Se pregateste o tava pe jumatatea celei de cuptor pe care o tapetm cu hartie de copt.
O bagam la cuptor la temperatura de 200 grade pentru cca 30 minute.
Dupa aceea o lasam sa se raceasca bine.
O taiem in 4 bucati.Luam prima parte si o insiropam cu siropul pe care
mai jos il gasiti cum se prepara, punem crema
(pe care o impartim in 3 pentru ca avem 4 blaturi). Punem prima parte peste blat.
Alternam blat/crema blat/crema pana se termina, ultima parte fiind blatul care
sa nu uitam sa il insiropam si pe el.Dupa aceea il portionam in patrate, iar pe deasupra
punem glazura de caramel Dr. Oetker si cu o lingurita luam din siroul de ciocolata
(pe care il gasiti mai jos cum se prepara) si presaram picaturi de ciocolata (sos de ciocolata).
Astfel ne ies petele de leopard.


Siropul cu care insiropam blatul la prajitura:
300 ml apa
100 gr zahar
3 plicuri capucino Milka cu bucati de ciocolata
Se pun la fiert sa se dizolve zaharul si sa se amestece bine capucino.

Crema dintre blaturi:
Topim margarina la cuptorul cu microunde la temp. de 800w cam 40 secunde.
O punem intr-un bol, punem peste ea zaharul pudra si frecam bine cu mixerul.
Peste adaugam galbenusurile, apoi cacao si continuam sa amestecam bine.
Dupa aceea se da la frigider 20 minute. Se va intari.


Ies cam 25 prajituri destul de mari, depinde cum le tai.
In fotografii am pus etapele exact in ordinea in care le-am preparat.
In timp ce blatul se cocea faceam crema, si cele 2 siropuri de ciocolata si de capucino.
De aceea se poate vedea in fotografii ca atunci cand blatul se cocea eu faceam restulca sa fie gata atunci cand scot blatul din cuptor si crema sa se intareasca,
iar siropul sa se raceasca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajutura Leopard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (3)

ala_oancea 1

05.06.2009, 09:59

Mama ce bine arata ! Si ce buna trebuie sa fie .... caramel, cappuccino ...

Lily_Musat 1

05.06.2009, 10:46

Ala, incearca reteta. Este absolut delicioasa. Eu am facut senzatii cu ea!

ala_oancea 1

05.06.2009, 13:34

Trebuie sa o incerc neaparat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere