Desert Prajitura Leopard

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Iun 2009 | 4786 vizualizari

 

Retata este inventata de mine

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 12 oua
  • 50 ml ulei
  • 40 g cacao
  • 300 g zahar
  • 60 ml apa
  • 16 linguri faina
  • Sirop de cappuccino:
  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri cappuccino Milka cu bucati de ciocolata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 500 g margarina
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta de valinie
  • Glazura:
  • Glazura "Decor" de caramel de la Dr.Oetker
  • Sirop de ciocolata:
  • 4 linguri de apa
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao pudra
  • 100 g unt

 

Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura Leopard:

BLATUL:


Se bat albusurile spuma apoi se adauga zaharul,

apa si galbenusurile pe care le frecam cu ulei.

Se amesteca albusurile batute spuma cu zaharul cu galbenusurile frecate cu ulei.

Faina o amestecam cu cacao si o punem in aceasta compozitie.

Se pregateste o tava pe jumatatea celei de cuptor pe care o tapetm cu hartie de copt.

O bagam la cuptor la temperatura de 200 grade pentru cca 30 minute.

Dupa aceea o lasam sa se raceasca bine.

O taiem in 4 bucati.Luam prima parte si o insiropam cu siropul pe care

mai jos il gasiti cum se prepara, punem crema

(pe care o impartim in 3 pentru ca avem 4 blaturi). Punem prima parte peste blat.

Alternam blat/crema blat/crema pana se termina, ultima parte fiind blatul care

sa nu uitam sa il insiropam si pe el.Dupa aceea il portionam in patrate, iar pe deasupra

punem glazura de caramel Dr. Oetker si cu o lingurita luam din siroul de ciocolata

(pe care il gasiti mai jos cum se prepara) si presaram picaturi de ciocolata (sos de ciocolata).

Astfel ne ies petele de leopard.


Siropul cu care insiropam blatul la prajitura:

300 ml apa

100 gr zahar

3 plicuri capucino Milka cu bucati de ciocolata

Se pun la fiert sa se dizolve zaharul si sa se amestece bine capucino.



Crema dintre blaturi:

Topim margarina la cuptorul cu microunde la temp. de 800w cam 40 secunde.

O punem intr-un bol, punem peste ea zaharul pudra si frecam bine cu mixerul.

Peste adaugam galbenusurile, apoi cacao si continuam sa amestecam bine.

Dupa aceea se da la frigider 20 minute. Se va intari.


Ies cam 25 prajituri destul de mari, depinde cum le tai.

In fotografii am pus etapele exact in ordinea in care le-am preparat.

In timp ce blatul se cocea faceam crema, si cele 2 siropuri de ciocolata si de capucino.

De aceea se poate vedea in fotografii ca atunci cand blatul se cocea eu faceam restulca sa fie gata atunci cand scot blatul din cuptor si crema sa se intareasca,

iar siropul sa se raceasca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura Leopard" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

ala_oancea 1

05.06.2009, 09:59

Mama ce bine arata ! Si ce buna trebuie sa fie .... caramel, cappuccino ...

Lily_Musat 1

05.06.2009, 10:46

Ala, incearca reteta. Este absolut delicioasa. Eu am facut senzatii cu ea!

ala_oancea 1

05.06.2009, 13:34

Trebuie sa o incerc neaparat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti ANZAC