Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)

de Merisor in Dulciuri, 27 Apr 2013 | 4126 vizualizari

 

V-au ramas cateva piscoturi si nu stiti ce sa faceti cu ele?
Eu am gasit solutia, am facut niste praline care au avut un efect neasteptat asupra unor musafiri de seara.
Iar surpriza de la mijlocul pralinelor a fost o mica napolitana cu cacao, crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachetel piscoturi(12 bucati)
  • 150 gr miez de nuca
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • esenta de cafea
  • 75 gr unt
  • coaja rasa de portocala
  • 15 napolitane micute cu cacao
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • fulgi de cocos, cacao si cafea pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200):

Rupem piscoturile bucatele si le trecem prin robot impreuna cu miezul de nuca, apoi le amestecam cu cacaoa.

Punem pe foc moale laptele, zaharul, sarea, coaja de portocala si untul si lasam sa fiarba pana la topirea untului, apoi adaugam peste compozitia de piscoturi si omogenizam.

Dam compozitia la rece pentru 10-15 minute, dupa care formam bilute la mijlocul carora asezam cate o bucata de napolitana.

O parte din bilute le trecem prin nuca de cocos, iar o parte prin cacao si cafea.

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi biscuiti in locul piscoturilor

2

De asemeni se pot trece prin robot si napolitane

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 19:17

foarte buuune

Giana 1

06.06.2014, 16:08

Super

Panacris 1

29.12.2015, 13:54

Minunateeee!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine