Profiterol

de luminita20_2006 in Prajituri, 5 Aug 2010 | 10166 vizualizari

 

INGREDIENTE

gogosele: 
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 fr faina
  • 2 linguri zahar 
  • 5 oua
Crema vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 250 gr zahar -
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • Ingetata
  • Frisca
sos de ciocolata
  • 500 gr ciocolata de menaj
  • 2 linguri lapte
Inghetata de fistic inghetata de capsuni(sau orice cobinatii va plac)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

. gogosiele: Se amesteca uleiul cu apa si zaharul se pune pe foc cand incepe sa fiarba se adauga faina se amesteca bine pana se deslipeste de pe oala. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul. Cu ajutoul unei lingure sau spris pui alutul pe o tava cu hartie de copt apoi dai la cuptor 25 min. 2.

Crema de vanilie: amesteci zaharul cu faina , zah arul vanilat si galbenusurilie si laptele dau la foc mediu amestecand in continuu cand incepe sa fiarba se adauda untul se lasa sa se topeasca. Se ia de pe foc. Cand s-a racit se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor pana cand se leaga bine crema 3.

sos de ciocolata : se amesteca bine toate ingredientele la foc mic. Cu aceasta crema se umplu gogoselele. Intr-o cupa se aseaza 3 gogosi apoi 3 cupe de inghetata, se pune frisca(eu nu am pus) si sosul de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie