Indiene

de Bunica in Prajituri, 8 Dec 2013 | 3482 vizualizari

 

De cand le-am vazut la Zamfira m-am tot gandit la ele.Au fost prajiturile tineretii mele;)Am pus mana pe Carte de bucate de Sanda Marin,l-am sunat pe Motan sa-mi citeasca si din Cartea de bucate de Jurcovan si m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g. faina
  • 80 g. zahar farin
  • un plic zahar vanilat
  • 500 g.smantana pentru frisca
  • 200 g. ciocolata
  • 100 g. unt
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare.

Cand albusurile sunt mixate bine(sa intorci vasul si sa nu cada)se adauga zaharul mixand in continuare.

Adauga galbenusurile mixand pentru a se incorpora.

Se adauga faina mestecand usor cu o spatula de jos in sus.

Se ia tava de copt,se tapateaza cu hartie,se traseaza cu creionul cercuri si se pune compozitia in tava. O parte trebuie sa fie groasa cam de 1 cm.

Se da la cuptorul incins la 150 grade pentru 20 de minute.

Cand sunt gata, se scot de pe hartie cu ajutorul unui cutit su lama subtire(eu am folosit cutitul de paine)

Cand se racesc se pune cu ajutorul unui posh frisca batuta pe o parte si cu alta se acopera.

Partea de sus se glaseaza cu ciocolata.

Glazura

200 g. ciocolata maruntita se pune la incalzit cu 100 g. unt. Se toarna fierbinte peste partea de deasupra.

 

TIPS-URI

1

proportia este: 1 ou + 20 g. zahar pudra + 25 g. faina

2

din 4 oua mi-au iesit 9 indiene

RETETA IN IMAGINI

Indiene-0
Indiene-1
Indiene-2
Indiene-3
Indiene-4
Indiene-5
Indiene-6
Indiene-7
Indiene-8
Indiene-9
Indiene-10
Indiene-11

COMENTARII (28)

_Alina_

_Alina_ 1

09.12.2013, 12:15

Delicioase! Mai aveti si pentru mine una?

gaby_duceag

gaby_duceag 1

10.12.2013, 08:39

Bunica
08.12.2013, 16:48

Acasa sunt,dar a trecut Gusti inaintea voastra si.............a ramas platoul gol)))


şi acu...e la dietă, mda...))))

Bunica

Bunica 1

12.12.2013, 19:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!