Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de mere si ceapa

de Merisor in Pui, 11 Noi 2015 | 8089 vizualizari

 

Am zis ca un pui mai fraged ca acesta nu am reusit sa prepar pana acum, mai ales ca puiul meu a fost unul de curte, cu carnea destul de vartoasa.
Este o reteta inspirata din bucataria lui Vladutz, bucatarul de la Neatza cu Razvan si Dani, pe care v-o recomand din toata inima.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mare de curte
  • sare
  • piper cu lamaie
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 1 lamaie
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 mere
  • 2 cepe rosii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de mere si ceapa:

Spalam bine puiul si il sectionam pe jumatate, pastrand pieptul intreg.

Il masam bine, atat pe piele, cat si pe sub piele, acolo unde putem, cu ulei de masline si il condimentam cu sare, piper cu lamaie si boia de ardei. Eu am ales boia de ardei dulce.

Intr-o tava in care sa incapa puiul, asezam felii mari de mere si de ceapa, le stropim cu putin ulei de masline si presaram rozmarin uscat, sau adaugam cateva crengute proaspete, apoi asezam puiul peste ele si mai adaugam niste rondele de usturoi.

Dam tava la cuptor, la 190 de grade, pentru 45-50 de minute, sau pana cand puiul este bine patruns si rumenit.

Dupa stingerea focului, scoatem tava din cuptor, mai presaram condimente peste pui, in special boia de ardei si o acoperim cu o folie de aluminiu.

pastram puiul asa pana in momentul servirii.

Noi l-am servit cu o garnitura de legume trase la tigaie si asezonate apoi cu putin orez, doar atat cat sa le lege ca intr-o budinca, alaturi de o salata.

Eu nu am gasit boia de ardei afumata, asa cum a folosit Vladutz, cred ca ar fi desavarsit pe deplin gustul puiului.

Eu ii multumesc pe aceasta cale lui Vladutz, bucatarul de la Neatza, pentru ca a devenit sursa mea de inspiratie in bucatarie!

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Sub pielea de la pieptul de pui se vor introduce cateva felii de lamaie, pentru a accentua fragezirea acestuia, in timpul tratamentului termic, dar si niste rondele de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de mere si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

Merisor 1

11.11.2015, 18:11

Laura ) pe blog am pus si link

Rocsi 1

11.11.2015, 19:52

Ce bunatate de pulpite!

Adi 1

11.11.2015, 21:27

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de pui