Pui cu orez cu legume şi ciuperci

de Flori in Pui, 8 Apr 2009 | 6332 vizualizari

 

Doamne, mereu ma minunez cat pot fi de harnicuta uneori! :) Pacat ca nu se minuneaza si altii, dar e timp. Ptiu, ptiu, mai sunt si optimista pe de-asupra, cate calitati pe capul meu! :) Nu v-ar tenta asa…un orez cu multe ciuperci, legume si o fripturica la tava? Ei, poate dupa ce cititi reteta, apar tentatiile, mai stii?!?

 

INGREDIENTE

  • Pt orez:
  • orez (evident, nu?)
  • o punga de legume congelate “Amestec mexican”
  • 2 cepe marisoare
  • un ardei gras, rosu (desi se gaseste si in amestecul de legume mai sus mentionat, eu prefer sa-l “suplimentez”, ca imi place cum arata mancarea in final)
  • o cutie porumb (la fel ca la ardeiul gras, pun mai mult porumb)
  • 400-500 gr ciuperci
  • sare
  • ulei de masline
  • Pt. friptura:
  • 4 pulpe
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce si iute
  • un pic de ulei
  • o cescuta de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez cu legume şi ciuperci:

Daca ne organizam bine, le preparam concomitent si destul de repejor, zic eu. Incepem cu friptura. Spalam bine pulpitele, le parlim un pic la aragaz, le ungem cu ulei, boia de ardei, piper, le asezam in tava unsa si le cuprindem cu o ceasca de apa. Le dam la cuptor, la foc mediu spre mare.


Buuuuun! Cat timp sfaraie fripturica, preparam orezul. Eu prefer Rizzo Scotti, e f bun. Pe punga este si modul de preparare, ma refer la cantitatea orez/ apa (3 cesti apa/o ceasca orez). Eu pun in apa si sare si un pic de ulei de masline. Cand incepe sa fiarba, adaugam orezul si-l lasam la foc mic, fara sa uitam sa amestecam, da? :) Parca, parca va plictisiti acum, nu? Ei, da? Ia curatati repejor cepele, spalati-le si taiati-le rondele, apoi ardeiul gras si ciupercile (se feliaza pe verticala, ca sa folosim si cozile) si pregatiti o tigaie marisoara. In uleiul incins aruncam ceapa si o lasam cateva min., fara sa o rumenim, adaugam ciupercile si, cand acestea au inceput sa scada si sa-si lase zeama, adaugam ardeiul gras si amestecul de legume. Acoperim craticioara cu un capac si lasam totul la fiet, fara a adauga apa, e suficient ce iese din ciuperci si legume. Mai amestecam din cand in cand. Cand s-au facut legumele (mai ramane uneori un pic de zeama, eu nu o arunc, o adaug in orez si pe aceasta, ca se absoarbe in cateva minute), le turnam peste orez si le facem cunostinta. Totul se va incheia intr-o frumoasa combinatie de culori si un gust grozav. Aici, doritorii de porumb “extra”, desfac cutia si pot azvarli o mana-doua de boabe in plus, ca tare bune sunt! :)


Baaaaai, uite ca m-am luat cu vorba si am uitat! Eu sper ca ati mai verificat friptura aia si ati intors pulpitele, sa fie bine rumenite? Eiiiii, stiam eu ca v-ati dat seama!!! :)


Daca punem o bulina mare pe pulpa din imagine, ramane un orez foarte bun de servit si ca mancare de post.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez cu legume şi ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Flori 1

27.03.2009, 09:24

Pai, da, ma, ca fara desert nu se putea, uite ca nu m-am gandit la asta!!!))))))))))

Flori 1

28.03.2009, 11:22

Simo, bulina era special pt tine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cous-cous cu legume si pui