Pui cu portocale la cuptor

de simona72 in Pui, 13 Ian 2016 | 1569 vizualizari

 

Pentru pranzul de duminica am ales sa prepar un pui cu…..portocale, vedeta acestei luni. Am folosit sucul de la doua portocale pentru sos plus alte arome, iar ca si garnitura un cus cus simplu. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de aproximativ 1,7 kg
  • 1 portocala intreaga
  • Sucul proaspat de la 2 portocale
  • Pentru marinata:
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • ½ lingurita fulgi de chili
  • ½ lingurita piper proaspat macinat(eu am folosit piper colorat)
  • 1 lingurita amestec de mirodenii apple-orange(gama Deluxe de la Lidl)
  • ½ lingurita ghimbir pudra
  • 2-3 linguri suc proaspat de portocale
  • In plus pentru sos:
  • 1 cub mic de unt
  • 3-4 linguri suc proaspat de portocale
  • ½ lingurita amidon alimentar
  • Pentru garnitura:
  • Cus cus
  • Sare
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocale la cuptor:

Puiul intreg, se spala atat la exterior cat si la interior, se curata de eventualele pene mici ramase. Se lasa sa se zvante. Intre timp se pregateste marinata: intr-un castronel se pun toate ingredientele scrise mai sus la marinata. Se amesteca cu o lingurita si se unge puiul cu acest amestec de mirodenii. Se pune puiul uns intr-un vas si se lasa la frigider 2-3 ore. Portocalele se spala cu apa calda si se usuca. O portocala intreaga se inteapa din loc in loc cu un cutit cu varf ascutit. Portocala se introduce in pui. Se stoarce sucul de la cele 2 portocale si se pune intr-un vas termorezistent. Peste suc punem puiul si dam vasul la cuptorul incins la 175 grade pentru 2 ore. Un pui intreg se tine la cuptor o ora/kg. Pentru ca l-am facut la foc mediu am marit putin durata de gatire a puiului. La fiecare 15-20 minute am intors puiul, sa se poata rumenii pe toata partile.


Pentru sos: am strecurat toata zeama lasata de pui dupa ce s-a copt. Am pus sosul intr-o craticioara si l-am pus la foc mic. Intr-un castronel am pus 3-4 linguri suc de portocala, am adaugat amidonul si am amestecat pana amidonul s-a diluat. Am turnat amidonul diluat peste sosul din craticioara si l-am lasat sa fiarba 3-4 minute, pana a inceput sa se ingroase putin. La final am adaugat un cub mic de unt.


Pentru garnitura si servire: fierbeti cus cusul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa si sare. In cus cusul fiert se adauga un cub de unt si se amesteca. Se serveste cus cusul stropit cu sos de portocale si o bucata de pui cu sos.

 

TIPS-URI

1

Amestecul apple-orange contine: sare, coaja de portocale si mere, chimen, ghimber, scortisoara, cuisoare, coriandru (este un amestec de mirodenii care merge la placinte cu mar, dar se poate condimenta si carnea de rata sau gasca)

2

Daca sosul din vasul in care s-a prajit puiul a scazut prea mult, adaugati mai mult suc proaspat de portocale atunci cand pregatiti sosul

3

Serviti puiul cu garnitura preferata… orez, piure de cartofi, de mazare, de conopida…

4

Nu este o mancare cu sos dulce, trebuie sa gasiti echilibrul dintre mirodenii-iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocale la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Gicuta69 1

14.01.2016, 11:48

Arata foarte bine!!

anca_rm 1

15.01.2016, 08:50

o bunatate de puiut , foarte faina reteta

mihaelar63 1

18.01.2016, 23:35

Arata senzational . Tocmai ma intrebam cum a iesit . Asa ca am citit atenta tot .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sos