Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus

de mirela0911 in Pui, 13 Ian 2015 | 3109 vizualizari

 

Spre surprinderea mea, le-a placut mult si copiilor! Ca ei sunt cam mofturosi! :D

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • sare, piper, boia
  • verdeturi italiene Kotany
  • usturoi granulat Kotany
  • 2-3 lg ulei
  • 200 g ciuperci champignon
  • 300-400 ml bulion
  • sare, zahar (daca este cazul)
  • 1 cana cu apa
  • 250 g cus cus
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus:

Se curata si se spala carnea, se sterg de apa, apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se aseaza intr-o tava de yena si se presara peste ele cu rasnita verdeturile italiene si usturoiul granulat. Se stropesc cu putin ulei apoi se toarna apa. Se acopera tava si se da la cuptor pentru cca 30 minute, pana intra bine furculita in carne, apoi se lasa fara capac pana incepe sa se rumeneasca, stropind din cand in cand cu sosul din tava.


Intre timp se curata si se spala ciupercile. Se taie felii subtiri si se pun la foc intr-o craticioara cu ulei. Se presara putina sare si se amesteca. Se lasa pe foc pana se evapora apa care au lasat-o. Se toarna bulionul peste ciuperci si lasam sa dea cateva clocote. Se condimenteaza dupa gust cu sare si eventual zahar daca este cazul. Acest sos se toarna peste pulpele din tava si se dau la cuptor la foc mic pentru cca 15-20 minute (sa fie rumenita frumos carnea).


Intr-o oala se pun 2 litri de apa sa fiarba impreuna cu sarea si un firicel de ulei. Cand incepe sa fiarba apa se pune cus cus-ul si se lasa in jur de 15-20 minute. Se ia de pe foc, se acopera oala cu un capac si se lasa acoperit pentru 5 minute. Se strecoara si se spala sub un jet de apa rece.


Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 2 lg ulei intr-o tigaie, usturoiul curatat se taie rondele si se pune si el la calit. Morcovul curatat se da pe razatoarea mare si se adauga peste ceapa si usturoi. Se calesc impreuna putin, apoi se adauga 1-2 lg apa, se acopera tigaia si se lasa sa fiarba pana se inmoaie morcovul. Cand acesta s-a facut, se toarna cus-cus-ul, se amesteca, se condimenteaza dupa gust dupa care se serveste alaturi de carne si sosul de ciuperci.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

14.01.2015, 10:13

Mmm, puiul ala ce bun e!

mirela0911 1

14.01.2015, 11:12

Vă mulțumesc!

reisnaor_2006 1

14.01.2015, 11:17

bunnnnnnnnnnnnnnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Pui cu smantana si ciuperci