Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus

de mirela0911 in Pui, 13 Ian 2015 | 2893 vizualizari

 

Spre surprinderea mea, le-a placut mult si copiilor! Ca ei sunt cam mofturosi! :D

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • sare, piper, boia
  • verdeturi italiene Kotany
  • usturoi granulat Kotany
  • 2-3 lg ulei
  • 200 g ciuperci champignon
  • 300-400 ml bulion
  • sare, zahar (daca este cazul)
  • 1 cana cu apa
  • 250 g cus cus
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus:

Se curata si se spala carnea, se sterg de apa, apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se aseaza intr-o tava de yena si se presara peste ele cu rasnita verdeturile italiene si usturoiul granulat. Se stropesc cu putin ulei apoi se toarna apa. Se acopera tava si se da la cuptor pentru cca 30 minute, pana intra bine furculita in carne, apoi se lasa fara capac pana incepe sa se rumeneasca, stropind din cand in cand cu sosul din tava.

Intre timp se curata si se spala ciupercile. Se taie felii subtiri si se pun la foc intr-o craticioara cu ulei. Se presara putina sare si se amesteca. Se lasa pe foc pana se evapora apa care au lasat-o. Se toarna bulionul peste ciuperci si lasam sa dea cateva clocote. Se condimenteaza dupa gust cu sare si eventual zahar daca este cazul. Acest sos se toarna peste pulpele din tava si se dau la cuptor la foc mic pentru cca 15-20 minute (sa fie rumenita frumos carnea). 

Intr-o oala se pun 2 litri de apa sa fiarba impreuna cu sarea si un firicel de ulei. Cand incepe sa fiarba apa se pune cus cus-ul si se lasa in jur de 15-20 minute. Se ia de pe foc, se acopera oala cu un capac si se lasa acoperit pentru 5 minute. Se strecoara si se spala sub un jet de apa rece.

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in 2 lg ulei intr-o tigaie, usturoiul curatat se taie rondele si se pune si el la calit. Morcovul curatat se da pe razatoarea mare si se adauga peste ceapa si usturoi. Se calesc impreuna putin, apoi se adauga 1-2 lg apa, se acopera tigaia si se lasa sa fiarba pana se inmoaie morcovul. Cand acesta s-a facut, se toarna cus-cus-ul, se amesteca, se condimenteaza dupa gust dupa care se serveste alaturi de carne si sosul de ciuperci.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-0
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-1
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-2
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-3
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-4
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-5
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-6
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-7
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-8
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-9
Pui cu sos de rosii si ciuperci cu garnitura de cus cus-10

COMENTARII (19)

Rocsi

Rocsi 1

14.01.2015, 10:13

Mmm, puiul ala ce bun e!

mirela0911

mirela0911 1

14.01.2015, 11:12

Vă mulțumesc!

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

14.01.2015, 11:17

bunnnnnnnnnnnnnnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!