Pui cu sos de struguri si fasole verde

de Anamaria7 in Pui, 9 Oct 2010 | 3961 vizualizari

 

Probabil multi vor ridica din sprancene cand citesc titlul, dar e sincer f BUN! Am revenit la facultate, la Cluj :| fara cuptor in camin se reduc posibilitatile de experimente culinare... Si gatitul doar pentru mine e mai putin entuziasmant. Dar macar pot sa incerc toate traznaile de combinatii, nu are cine stramba din nas :))

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 300 gr fasole pastai
  • 1 ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 300 gr struguri dulci (preferabil negri, cu samburi mici)
  • 200 ml apa 
  • 4 lg faina
  • sare, piper
  • 4 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de struguri si fasole verde:

Pieptul de pui se taie cubulete, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie incingem 2 lg de ulei si rumenim bine carnea cu usturoiul usor zdrobit. Cand e gata, scoatem puiul din tigaie.

Intr-o oala, punem apa la fiert cu putina sare si fierbem fasolea pastai, apoi o scurgem de apa. Boabele de struguri se curata de pe ciorchine si se taie in doua (eu am lasat jumatate dintre ele intregi).

Punem in tigaie celelalte 2 lg de ulei si calim ceapa verde taiata rondele. Cand s-a muiat, adaugam strugurii si lasam inca putin la calit, apoi acoperim cu apa si lasam sa clocoteasca vreo 3 minute. Intre timp, intr-un bol amestecam faina cu cei 200 ml de apa pentru sos. Adaugam compozitia in tigaie amestecand incontinuu pentru a nu se forma cocoloase, saram si piperam si luam de pe foc.

Sosul se poate adauga imediat peste pui.

 

TIPS-URI

1

Este de preferat sa eliminam samburii strugurilor. Eu nu am avut timp de migaleli, dar am ales struguri potriviti, nu m-au deranjat :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de struguri si fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Dana Cristea - pusikmea 1

10.10.2010, 12:56

nadina73 1

10.10.2010, 17:42

interesanta combinatie

mihaelar63 1

19.10.2010, 00:30

interesanta combinatie cat despre farfurie ce sa spun , maine merg in Cluj , ascunde-o bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui