Pui familist cu legume la cuptor

de laura_n in Pui, 17 Mar 2013 | 5461 vizualizari

 

Intrucat de maine incepe postul, nu o sa mai indraznesc sa postez nimic cu carne...asa ca il indes pe ziua de azi :)))\
Vedeta: un pui familist cu 4 picioare :))) insotit de cartofi, broccoli, rosii uscate si usturoi la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg (eu am avut unul familist cu inca un rand de pulpe)
  • aprox 12 cartofi medii
  • un buchet de broccoli
  • rosii uscate in conserva
  • 1 capatana usturoi
  • 1 leg ceapa verde
  • pesmet
  • boia iute
  • sare
  • ulei masline
  • oregano
  • rozmarin
  • praf de usturoi
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui familist cu legume la cuptor:

Puiul l-am spalat si l-am cracanat. Am scos pieptul si l-am dat deoparte, il pastrez pt snitele.

Cartofii i-am curatat si i-am taiat cuburi. Broccoli l-am spalat si l-am desfacut buchetele mai mici. Intr-un castron, am pus cartofii si broccoli si am presarat : boia, sare, rozmarin, cateva linguri pesmet si ulei masline. Am amestecat bine cartofii cu condimentele si am lasat un pic sa se intrepatrunda aromele.

Intr-o tava mai marisoara, am pus cartofii condimentati, am adaugat cateva rosii uscate, cativa catei de usturoi zdrobiti si ceapa taiata rondele. Puiul l-am asezat deasupra legumelor si l-am uns cu ulei masline, l-am condimentat cu sare, boia, oregano, pesmet si praf de usturoi.

L-am dat la cuptor la foc iute cam 15 minute, apoi l-am lasat la foc mediu cam o ora si jumatate, poate si mai bine. Din cand in cand am adaugat cate putina apa, s-a format un sos tare bun si l-am lasat la copt pana a capatat o crusta rumena si frumoasa.

Am servit cu salata verde si sos de usturoi facut in casa.

Usor de facut si tare bun pt un pranz de weekend! 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aprox. 40-45 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui familist cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor