Pui fragezi si dezbracati la cuptor cu garnitura de tomate si porumb fiert

de naomy in Pui, 25 Sep 2011 | 3112 vizualizari

 

am gasit in sf si eu pui de casa (pui mici crescuti natural)....nu mai vb de pret:)
si mi-a venit ideea de-a sarbatori venirea toamnei chiar daca aici sunt inca 30 de grade:D.asa ca am preparat acest festin delicios care ne-a adus aminte de frumosul si scumpul nostru plai romanesc.

 

INGREDIENTE

  • 2 puisori de casa
  • 5 cartofi normali
  • 3 jumatati de porumb
  • 30 gr unt
  • 2 rosii mari
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingura sare mare
  • o jumatate lingurita de piper asortat recent macinat
  • o jumatate lingurita de busuioc uscat
  • 3 catei usturoi
  • sare dupa gust
  • 40 mil ulei masline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui fragezi si dezbracati la cuptor cu garnitura de tomate si porumb fiert:

Poate va intrebati de ce i-am numit pui dezbracati. Deoarece i-am dezbracat de piele :D ca sa fie mai sanatosi (eu sunt anti colesterol). Asa ca am luat toate pielea si apoi separat am preparat jumatate din uleiul de masline cu toate condimentele si i-am tavalit pe o parte cat si pe cealalta si in interior, ca sa fie bine condimentati si sa se rumeneasca bine .Apoi i-am umplut cu cateii de usturoi si separat, am pregatit faimoasa mea cratita de ceramica unsa bine cu restul de ulei de masline. I-am asezat bine si am adaugat cartofi taiati in doua. Am acoperit cu o folie de aluminiu si am dat la cuptorul incins la 200 grade cam 60 minute, depinde de cuptor. Dupa jumatate de ora am facut cateva gaurele si cand au mai trecut altele 20 de minute am luat folia si i-am mai lasat cam 10-15 minute.


Ca si garnitura am pregatit porumbul bine fiert si cand era inca cald l-am tavalit in unt si sare. Separat am taiat rosiile in rondele mari si am pus lingurita de sarea mare peste si am turnat cele trei linguri de ulei de masline (bunatate curata) o sa va placa si o sa mai faceti . :)


 

TIPS-URI

1

rosiile se taie si se prepara cu o jumatate de ora inainte sa se scoata puii de la cuptor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui fragezi si dezbracati la cuptor cu garnitura de tomate si porumb fiert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

jolygina 1

29.09.2011, 09:39

Lau 1

03.10.2011, 09:37

buni si dezbracati

mihaelar63 1

06.10.2011, 17:44

Cu atat mai buni ca sunt dezbracati
Eu doar asa ii consum

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui la ceaun