Pui in sos cu mere

de Dya Daniela Andrei in Pui, 14 Iun 2016 | 931 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Un pui fragedo
  • Două linguri cu ulei
  • Câţiva căţei de usturoi
  • 200 ml suc de roşii (făcut în casă)
  • Condimente după după gust: sare, chilli pudră şi rozmarin
  • Pentru sos:
  • 5-6 mere roşii
  • 4 linguri cu zahăr tos
  • Sucul de la o portocală mare
  • O lingură cu ghimbir ras
  • Câteva frunzuliţe de busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos cu mere:



Puiul se aşază într-un vas pentru cuptor, se unge cu ulei şi se condimentează uniform cu sare, chilli şi rozmarin după gust. Usturoiul se feliază şi se introduce din loc în loc, sub piele. Se adaugă sucul de roşii şi se întinde pe toată suprafaţa puiului. Se acoperă vasul şi se coace la 180 de grade pentru 50-60 de minute, după care se înlătură capacul şi se continuă coacerea pentru încă 20 de minute aproximativ.


Când puiul este frumos rumenit, se pregateşte sosul.


Se caramelizează cele 4 linguri cu zahăr. Se adaugă merele curăţate (tăiate în cuburi potrivite) şi sucul de portocală. Se amestecă până la omogenizarea completă. Se adaugă ghimbirul ras şi se continua fierberea până ce sosul capată consistenţă. După oprirea focului, se presară busuioc proaspăt tocat.


Puiul copt, se serveşte cald, alături de merele caramelizate în sos de portocală.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

15.06.2016, 19:36

f bun

diaconta 1

20.06.2016, 19:22

Excelent

Dya Daniela Andrei 1

23.06.2016, 22:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu pui