Pui in sos dulce-acrisor

de retetele_tinei in Pui, 27 Dec 2015 | 2007 vizualizari

 

Acest pui in sos dulce-acrisor, este evident o reteta chinezeasca, foarte aromata, gustoasa si rapida, la fel ca si oricare alta reteta din acea minunata tara. :)
Daca nu va place puiul, acesta se poate inlocuii cu carnea de porc...ce va sfatuit eu este, sa nu inlocuiti produsele celelalte daca vreti ca la sfarsit, sa aveti parte de acelasi gust inedit.

 

INGREDIENTE

  • 800g piept de pui
  • 3 felii de ananas proaspat
  • 1 ardei rosu ( eu am folosit un ardei rosu-verzui)
  • ulei
  • Ingrediente pentru sosul dulce-acrisor
  • 500ml sos tomat
  • 160g zahar
  • 100ml otet de vin alb
  • 100ml apa
  • 5linguri de sos de soia
  • 1lingura de faina rasa
  • sare
  • Ingrediente compozitie pentru carne:
  • 150g faina
  • 250ml apa
  • 1 lingura drojdie dezhidratata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos dulce-acrisor:

Prima data se pregateste sosul. Asadar, se pune la foc sosul tomat impreuna cu zaharul, otetul, apa, sarea si sosul de soia. Sosul se lasa la fiert pentru 10 minute, apoi se adauga faina si se mai lasa o idee la fiert, dupa care se lasa deoparte.


Separat, se pregateste carnea. Pentru inceput, pieptul de pui se taie bucati si se lasa deoparte. Intr-un bol se pune faina cu apa cu drojdia si cu sarea, se amesteca cu telul bine, apoi se adauga bucatile de carne si se amesteca bine.


Se pune o tigaie cu ulei pe foc, iar cand acesta e incis se pun bucati de carne la prajit. Se prajesc uniform pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop de hartie care sa absoarba uleiul in exces.


Mai departe, se curata si se taie ananasul si ardeiul. Intr-o tigaie se pun ulei, iar cand acesta e incins se pun bucatile de ananas si ardei. Acestea se lasa la foc mare sa se caleasca pt 5 minute, apoi se pun bucatile de carne prajite inainte.


Se lasa o idee la prajit impreuna, apoi se pune sosul tomat pregatit inainte.


Mai lasati cateva minute la foc, toate ingredientele, iar inainte de a stinge focul verificati de sare, zahar si otet, daca e nevoie mai adaugati, iar daca nu, opriti focul si serviti...serviti cat inca este cald.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

27.12.2015, 19:25

miki_a 1

28.12.2015, 23:25

Ce combinatie buna intre carnita si sosul deosebit de gustos si provocator!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi