Pui la capac

de farfuriavesela in Pui, 2 Mai 2014 | 5523 vizualizari

 

Va suna ciudat? poate, un pic. Dar va asigur ca este delicios de gustos si sanatos, as spune eu

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 50 gr unt, dar si ulei este foarte bun
  • 3 catei de usturoi pisati bine (pasta)
  • 1 lingura de ghimbir ras (cand eram copil nu aveam ghimbir, dar experimentele mele culinare continua si astazi)
  • 1 lingurita miere
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  • busuioc uscat,
  • rozmarin,
  • 2 foi de dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la capac:

Se spala puiul bine, indepartandu-se ceea ne nu ne-ar face placere sa gasim in farfurie, varfurile aripilor, tartita, maţe, gatlejuri, etc.

Se omogenizeaza bine untul/uleiul, usturoiul, ghimbirul, mierea si restul de condimente, exceptand foile de dafin, si acum se freaca puiul cu pasta asta si prin interior si prin exterior. Foile de dafin se pun in interiorul puiului.

Se ia o cratita, se umple cu apa pe jumatate, iar capacul se aseaza invers decat s-ar folosi in mod normal, cu manerul in interiorul cratitei, se ia puiul masat bine cum v-am spus mai sus si se aseaza in capacul cratitei, ca intr-o tava.

Se baga in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana cand se gateste bine, se rumeneste bine. Din cand in cand deschideti usa cuptorului si cu o lingura luati din sosul ce rezulta si puneti pe deasupra puiului, sa nu se usuce sau sa se arda. Puiul va iesi foarte fraged in interior datorita aburului ce va iesi din cratita, nu va fi uscat deloc, dar la suprafata va fi foarte rumenit si crocant.

Dupa aproximativ 45 min, rezultatul este acesta.

Iar noi l-am servit alaturi de un piure de cartofi si o salata de sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la capac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la capac