Pui la cuptor (facut pe sticla),cu garnitura de legume

de horia in Pui, 23 Iul 2011 | 16203 vizualizari

 

Azi fiind sambata si avand un pic de timp,am facut un fel de mancare "usor",sanatos si rapid.

 

INGREDIENTE

  • un pui de cca 1kg
  • condimente pentru pui
  • delikat
  • usturoi
  • fasole verde
  • morcovi
  • mazare verde
  • rosii
  • ceapa
  • cartofi
  • ciuperci
  • zeama de la o lamaie
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor (facut pe sticla),cu garnitura de legume:

Se spala puiul si se pune de seara intr-un bait facut din mujdei de usturoi,zeama de la o lamaie,condimente,sare si putin ulei de masline.A doua zi se scoate puiul ,se aseaza intr-o tava sau vas de lut (introdus intr-o sticla de 330 ml.)in care am pus condimente si putina apa.Completam vasul sau tava cu legume,saram dupa gust,punem baitul in care a stat puiul si-l punem la cuptor (180 grade) cca. 30 min.Dupa 30 min ,marim temperatura sa se rumeneasca,iar cand puiul capata culoarea aurie il scoatem si se poate servi.Se serveste alaturi de legume.Va garantez ca este un deliciu.

 VA DORESC POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

Este indicat ca in sticla pe care o introducem in pui,sa punem condimente ,mujdei si apa,iar gatul sticlei sa ramana in interiorul puiului.Aburii "aromati" degajati prin fierbere,vor fragezi si aroma tot puiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor (facut pe sticla),cu garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui prajit la temperatura joasa