Pui la cuptor in vas roman

de Sylvia in Pui, 7 Mai 2010 | 9765 vizualizari

 

Dupa atatea mancaruri sofisticate, am simtit nevoia de ceva lejer si simplu de facut asa ca am facut acest pui la cuptor.

Desi fac adesea pui la cuptor, incerc de fiecare data alta reteta, ceva nou, un condiment, o aroma noua..de data asta am pus amestec de zarzavat ( facut cu morcov, telina, pastranac, radacina de telina ),puteti sa faceti amestecul si pe loc, ia o aroma aparte puiul de la acest amestec

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg, 
  • 100 ml ulei,
  • 100 ml apa,
  •  o lingurita boia,
  •  sare,
  • piper,
  •  2-3 linguri de radacinoase in amestec ( eu am pus din cele de la borcan ) cateva frunze de salvie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor in vas roman:

Facem un amestec  intr-un bol din apa, ulei, boia, sare, piper, amestecul de radacinoase  si frunze de salvie ( prospete sau congelate) .

 Asezam puiul spalat si sters apoi bine intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta si turnam amestecul peste pui . vasul roman l-am lasat inainte 30 de minute in apa rece .

   Se pune la cuptorul rece si se coace pe temperatura maxima, cu vasul acoperit pentru primele 45 de minute. Dupa 45 de minute am luat jos capacul si am mai lasat 30 de minute la 210 grade, stropind puiul din cand in cand cu ulei din tava. Am crestat pieptul cu incizii mici pe ambele parti sa se patrunda mai bine si  ii da si un aspect mai frumos. Cu 5 minute inainte de a- l scoate am pus peste el frunze de salvie maruntite, sa ii ramana aroma de salvie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ela 1

08.05.2010, 12:44

eu vin ca celalalte fete umbla brambura,nu sunt pe aici,pot sa mananc eu tot ca imi este tare foame,ceva nou ai facut?

ionela2682 1

08.05.2010, 12:50

ela vin si eu cu tine sa- i devoram puiul ala ? ca tare super mai arata! vin cu 5 furculite!

Sylvia 1

11.05.2010, 14:51

Multumesc mai fac si ceva nou de papa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitele din piept de pui cu salata de sfecla rosie