Pui la cuptor in vas roman

de Sylvia in Pui, 7 Mai 2010 | 5138 vizualizari

 

Dupa atatea mancaruri sofisticate, am simtit nevoia de ceva lejer si simplu de facut asa ca am facut acest pui la cuptor.

Desi fac adesea pui la cuptor, incerc de fiecare data alta reteta, ceva nou, un condiment, o aroma noua..de data asta am pus amestec de zarzavat ( facut cu morcov, telina, pastranac, radacina de telina ),puteti sa faceti amestecul si pe loc, ia o aroma aparte puiul de la acest amestec

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg, 
  • 100 ml ulei,
  • 100 ml apa,
  •  o lingurita boia,
  •  sare,
  • piper,
  •  2-3 linguri de radacinoase in amestec ( eu am pus din cele de la borcan ) cateva frunze de salvie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor in vas roman:

Facem un amestec intr-un bol din apa, ulei, boia, sare, piper, amestecul de radacinoase si frunze de salvie ( prospete sau congelate) .


Asezam puiul spalat si sters apoi bine intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta si turnam amestecul peste pui . vasul roman l-am lasat inainte 30 de minute in apa rece .


Se pune la cuptorul rece si se coace pe temperatura maxima, cu vasul acoperit pentru primele 45 de minute. Dupa 45 de minute am luat jos capacul si am mai lasat 30 de minute la 210 grade, stropind puiul din cand in cand cu ulei din tava. Am crestat pieptul cu incizii mici pe ambele parti sa se patrunda mai bine si ii da si un aspect mai frumos. Cu 5 minute inainte de a- l scoate am pus peste el frunze de salvie maruntite, sa ii ramana aroma de salvie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

ela 1

08.05.2010, 12:44

eu vin ca celalalte fete umbla brambura,nu sunt pe aici,pot sa mananc eu tot ca imi este tare foame,ceva nou ai facut?

ionela2682 1

08.05.2010, 12:50

ela vin si eu cu tine sa- i devoram puiul ala ? ca tare super mai arata! vin cu 5 furculite!

Sylvia 1

11.05.2010, 14:51

Multumesc mai fac si ceva nou de papa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pipote picanta