Pui pe sticlă

de Ligia in Pui, 8 Apr 2009 | 6005 vizualizari

 

Reteta super usoara si foarte convenabila pentru cand sunt mai multe persoane la masa. Impaci si capra si varza in materie de gusturi…unii prefera pieptul, altii pulpele, altii aripile si nu trebuie sa te mai stresezi cum sa satisfaci preferintele fiecaruia. Asa ca….Pui pe sticla:

 

INGREDIENTE

  • Un pui
  • unt
  • sare
  • piper
  • boia
  • usturoi
  • vin rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticlă:

Se ia un pui…nici prea mare, nici prea mic, nici prea gras, nici prea fibros si se curata. Nu uitati sa il verificati inauntru si sa scoateti labele si gatul frumos dosite acolo de cei de la Avicola. Se unge puiul cu unt pe toate partile dupa care se da cu “fond de ten”. Eu amestec intre-o farfuriuta sare, piper, boia, praf de usturoi si in general cam tot ce am prin casa si ma gandesc ca ar merge bine cu carnea de pui. Omogenizam condimentele, luam din pulbere in pumni si frecam bine puiul cu ea. Dam si inauntru ca sa intre sarea si in interior. Dupa ce l-am “muruit”, cu un cutit facem “buzunarase” pe sub pielea puiului si ascundem acolo catei de usturoi.


Pregatim o sticla (cea de Tuborg mie imi era foarte buna ca incapea cu tot cu pui in cuptor), o spalam, dam eticheta jos :), punem in ea apa, vin rosu, mirodenii, usturoi si o plasam in pozitie verticala intr-o tava mai inalta.


Infingem puiul machiat si aranjat pe sticla. Punem apa in tava cat ceea ce se scurge de pe pui sa nu se arda in tava si arucam dispozitivul in “focurile” cuptorului.


Eu il tin cam la 200 de grade timp de o ora jumate. Din cand in cand (cam la 10 minute) mai ung puiul cu unt ca sa nu se usuce pe exterior. Manopera se face in felul urmator: se ia untul rece din frigider, se taie un cubulet, se infinge in furculita si repede, repede se mangaie puiul cu el. Ah da, si sa nu uit, cu un cutit il mai tot impung ca sa iasa zeama din el.


Pentru doritori puiul poate fi stropit cu vin rosu in timp ce este la cuptor.


Alaturi am pus cartofi taranesti si salata ColeSlaw in varianta mea (din pacate nu am pozat-o ca am terminat-o de preparat pe cand imi erau musafirii la masa si nu am vrut sa creada ca le numar imbucaturile).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticlă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Oana 1

13.03.2009, 21:01

A treia, Dragos A postat Ligia si o salata cu somon, delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor (facut pe sticla),cu garnitura de legume