Pui pe sticlă

de Ligia in Pui, 8 Apr 2009 | 9832 vizualizari

 

Reteta super usoara si foarte convenabila pentru cand sunt mai multe persoane la masa. Impaci si capra si varza in materie de gusturi…unii prefera pieptul, altii pulpele, altii aripile si nu trebuie sa te mai stresezi cum sa satisfaci preferintele fiecaruia. Asa ca….Pui pe sticla:

 

INGREDIENTE

  • Un pui
  • unt
  • sare
  • piper
  • boia
  • usturoi
  • vin rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticlă:

Se ia un pui…nici prea mare, nici prea mic, nici prea gras, nici prea fibros si se curata. Nu uitati sa il verificati inauntru si sa scoateti labele si gatul frumos dosite acolo de cei de la Avicola. Se unge puiul cu unt pe toate partile dupa care se da cu “fond de ten”. Eu amestec intre-o farfuriuta sare, piper, boia, praf de usturoi si in general cam tot ce am prin casa si ma gandesc ca ar merge bine cu carnea de pui. Omogenizam condimentele, luam din pulbere in pumni si frecam bine puiul cu ea. Dam si inauntru ca sa intre sarea si in interior. Dupa ce l-am “muruit”, cu un cutit facem “buzunarase” pe sub pielea puiului si ascundem acolo catei de usturoi.

Pregatim o sticla (cea de Tuborg mie imi era foarte buna ca incapea cu tot cu pui in cuptor), o spalam, dam eticheta jos :), punem in ea apa, vin rosu, mirodenii, usturoi si o plasam in pozitie verticala intr-o tava mai inalta.

Infingem puiul machiat si aranjat pe sticla. Punem apa in tava cat ceea ce se scurge de pe pui sa nu se arda in tava si arucam dispozitivul in “focurile” cuptorului.

Eu il tin cam la 200 de grade timp de o ora jumate. Din cand in cand (cam la 10 minute) mai ung puiul cu unt ca sa nu se usuce pe exterior. Manopera se face in felul urmator: se ia untul rece din frigider, se taie un cubulet, se infinge in furculita si repede, repede se mangaie puiul cu el. Ah da, si sa nu uit, cu un cutit il mai tot impung ca sa iasa zeama din el.

Pentru doritori puiul poate fi stropit cu vin rosu in timp ce este la cuptor.

Alaturi am pus cartofi taranesti si salata ColeSlaw in varianta mea (din pacate nu am pozat-o ca am terminat-o de preparat pe cand imi erau musafirii la masa si nu am vrut sa creada ca le numar imbucaturile).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticlă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui